[b4 1.9 AHH] Modyfikacje - wzmocnienie by CompSport
Kolego nie chce mi sie wierzyc ze masz standardowe sprzegło Sachs-a :?: Fabryczne sprzegło kończy sie przy 130KM i ponad 250Nm nie mówiąc juz o przegubach. Kolega Solskier ma przerobiony na około 140KM i 300Nm i musiał wsadzac sprzęgło od T4 i wzmacniane przeguby bo tamte nie dawały radyjuri-gtd pisze:cabrio jest z 99 roku
zawieszenie mam gwinta KW
sprzeglo SACHS
wszystko w sumie to seria
A przeguby w 96 roku Avant i Cabrio z 99 sa takie same ? Bo przeguby np w 1.8T wytrzymuja moce kolo 300 km a w serii maja 150. A co do sprzegla to moze jakis z serii Racing, bo seria to fakt moglaby miec problem.WOJTEK26 pisze:Kolego nie chce mi sie wierzyc ze masz standardowe sprzegło Sachs-a :?: Fabryczne sprzegło kończy sie przy 130KM i ponad 250Nm nie mówiąc juz o przegubach. Kolega Solskier ma przerobiony na około 140KM i 300Nm i musiał wsadzac sprzęgło od T4 i wzmacniane przeguby bo tamte nie dawały radyjuri-gtd pisze:cabrio jest z 99 roku
zawieszenie mam gwinta KW
sprzeglo SACHS
wszystko w sumie to seria
przeguby sa seryjne a sprzeglo chcialem zalozyc takie jak ma solskier ale nie moglem znalesc numeru tego sprzegla wiec kupilem seryjne sachs za 800pln i nie jest to zaden racing i nic innego fakt ze pol roku temu mialem nowego sachsa i wytrzymal ok 5 tys km wiec ten pewnie wytrzyma jeszcze krocej ale jest orginal ale rozgladam sie za jakims leposzym bo wiem ze nie wytrzyma
solskier zmienial przeguby i mus caly czas padaja a jak mam ori i sa ok bo wytrzymuja duzo wiecej niz wszystkie podrobki jak to testowal solskier
co do zmian to oczywiscie jeszcze hamulce zmienilem na zaciski s2 tarcze zimmermann sport przod/tyl i pompa z rs2
co do szpery to myslalem ale u mnie jest cos takiego jak EDS czyli elektroniczna szpera wykorzytujaca abs i cos tam daje bo jak wylacze abs to ciezko szybciej ruszyc
solskier zmienial przeguby i mus caly czas padaja a jak mam ori i sa ok bo wytrzymuja duzo wiecej niz wszystkie podrobki jak to testowal solskier
co do zmian to oczywiscie jeszcze hamulce zmienilem na zaciski s2 tarcze zimmermann sport przod/tyl i pompa z rs2
co do szpery to myslalem ale u mnie jest cos takiego jak EDS czyli elektroniczna szpera wykorzytujaca abs i cos tam daje bo jak wylacze abs to ciezko szybciej ruszyc