no wiec tak byłem dzisiaj u gaziarza no i powiedział że reduktor na 100% jest walnięty bo nie może ustawić składu mieszanki bo reduktor sam sobie dobiera za bogatą albo za niską mieszanke (na wysokich obrotach jest w miare Ok ale jak zejdzie na wolne to już głupieje)
gazownik polecił mi wymienić reduktor na Lovato ? bo wiele razy zakładał i nikt nie narzeka
co myślicie o tej fiormie reduktora ?
a jaki byście polecali?
pozdro
[ABK] spalanie 18 LPG
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
kocurek, obawiam się, że gaziarz robi Cię w bambuko albo sam nie wie co gada. Masz tam u siebie jakiś sterownik typu BRC Blitz Lecho Mini albo inny podobny (one oprócz krokowców mają śruby regulacyjne)? Jeśli tak to do przeprowadzenia regulacji potrzebny jest specjalny przyrząd ustalający położenie krokowego i umożliwiający regulację. Inaczej możesz sobie kręcić reduktorem w te i nazad do urzygu, a efekty ... albo trafisz albo nie.
Co do samego reduktora to Lovato to jedna z najlepszych firm. Tylko to ma być Lovato, a nie Lovtec. Te drugie trafiają się marnej jakości.
Co do samego reduktora to Lovato to jedna z najlepszych firm. Tylko to ma być Lovato, a nie Lovtec. Te drugie trafiają się marnej jakości.
wiec tak koleś jest najlepszy w moim mieście 0- jestem spod Łodzi
moja instalka to najprostrzy model I gen i ma tylko emulator wtrysków
żadnch krokowców czy innych cudów typu elektronika nie posiadam
ustawiał ją przez analizator spalin i jak ruszał śrubą przy reduktorze (ledwo ją dotknął) to na analizatorze kosmiczne wartośc wychodziły
co do samej instalacji to była zakładana w 2006 roku wioec może i to prawda ze reduktor już jest do bani- ja to auto mam od 2 m-cy i już mnie szlag trafia
spalaie 18 LPG no i jeszcze automat sie ... <nono> (znaczy uchodzi z niego życie) pozdrawiam
moja instalka to najprostrzy model I gen i ma tylko emulator wtrysków
żadnch krokowców czy innych cudów typu elektronika nie posiadam
ustawiał ją przez analizator spalin i jak ruszał śrubą przy reduktorze (ledwo ją dotknął) to na analizatorze kosmiczne wartośc wychodziły
co do samej instalacji to była zakładana w 2006 roku wioec może i to prawda ze reduktor już jest do bani- ja to auto mam od 2 m-cy i już mnie szlag trafia
spalaie 18 LPG no i jeszcze automat sie ... <nono> (znaczy uchodzi z niego życie) pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 23:32 przez kocurek, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba jednak wymienie ten reduktor bo właśnie jak jeździłem na regulacje to nikt mi nie powiedział że sa jakieś trudności z ustawieniem, a teraz tak sobieprzypomniałem, że krecili tymi śróbkami w te i we wte dość długi czas i na analizatorze ciągle były inne wartości - wie cprzypuszczam że nie poinformowali mnie o tym, że cośsie dzieje z reduktorem tylko ustawiali na pałe i brali kase