Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK] spalanie 18 LPG

Wszystko co związane z LPG
kocurek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kocurek » 17 wrz 2008, 19:04

no wiec tak byłem dzisiaj u gaziarza no i powiedział że reduktor na 100% jest walnięty bo nie może ustawić składu mieszanki bo reduktor sam sobie dobiera za bogatą albo za niską mieszanke (na wysokich obrotach jest w miare Ok ale jak zejdzie na wolne to już głupieje)

gazownik polecił mi wymienić reduktor na Lovato ? bo wiele razy zakładał i nikt nie narzeka

co myślicie o tej fiormie reduktora ?
a jaki byście polecali?

pozdro

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 17 wrz 2008, 20:27

kocurek, obawiam się, że gaziarz robi Cię w bambuko albo sam nie wie co gada. Masz tam u siebie jakiś sterownik typu BRC Blitz Lecho Mini albo inny podobny (one oprócz krokowców mają śruby regulacyjne)? Jeśli tak to do przeprowadzenia regulacji potrzebny jest specjalny przyrząd ustalający położenie krokowego i umożliwiający regulację. Inaczej możesz sobie kręcić reduktorem w te i nazad do urzygu, a efekty ... albo trafisz albo nie.

Co do samego reduktora to Lovato to jedna z najlepszych firm. Tylko to ma być Lovato, a nie Lovtec. Te drugie trafiają się marnej jakości.

kocurek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kocurek » 17 wrz 2008, 22:54

wiec tak koleś jest najlepszy w moim mieście 0- jestem spod Łodzi

moja instalka to najprostrzy model I gen i ma tylko emulator wtrysków

żadnch krokowców czy innych cudów typu elektronika nie posiadam

ustawiał ją przez analizator spalin i jak ruszał śrubą przy reduktorze (ledwo ją dotknął) to na analizatorze kosmiczne wartośc wychodziły

co do samej instalacji to była zakładana w 2006 roku wioec może i to prawda ze reduktor już jest do bani- ja to auto mam od 2 m-cy i już mnie szlag trafia
spalaie 18 LPG no i jeszcze automat sie ... <nono> (znaczy uchodzi z niego życie) pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 23:32 przez kocurek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 17 wrz 2008, 23:31

Skoro tak to może jednak trafiłeś na porządnego gościa.

kocurek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kocurek » 18 wrz 2008, 14:20

chyba jednak wymienie ten reduktor bo właśnie jak jeździłem na regulacje to nikt mi nie powiedział że sa jakieś trudności z ustawieniem, a teraz tak sobieprzypomniałem, że krecili tymi śróbkami w te i we wte dość długi czas i na analizatorze ciągle były inne wartości - wie cprzypuszczam że nie poinformowali mnie o tym, że cośsie dzieje z reduktorem tylko ustawiali na pałe i brali kase

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl