Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8s] zmiana skrzyni biegow?

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roman6680
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1.8s] zmiana skrzyni biegow?

Post autor: roman6680 » 22 wrz 2008, 12:23

witam, zastanawialem sie nad zmiana skryni biegow z automatycznej na manualna. myslalem ze nie bedzie z tym wiekszych problemow i w 1000zł sie zmieszcze. lecz uslyszalem od znajomego mehanika ze to nie ma sensu i ze jest wiele przyczy technicznych ktorze przemawiaja za tym zebym jednak nie wymienial tej skrzyni. slyszalem tez o tym ze jesli chce wymienic skrzynie to razem z calym silnikiem, to prawda? i ogolnie czy warto wymienic skrzynie? moga wystapic jakies komplikacje po takiej zmianie?

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 22 wrz 2008, 19:23

Jak Ci skrzynia dobrze chodzi to wg mnie strata kasy i szkoda roboty, jedank sama zmiana nie powinna nieść za soba zandych komplikacji i cena raczej nawet nie zblizy sie do 500zł.

igor995
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: igor995 » 23 wrz 2008, 00:43

a mam pytanie co do trybu sportowego w automacie w audi b3 w jakich jest silnikach i ogolnie jak wyglada ten przycisk i gdzie sie znajduje :-D (najlepeij jakby ktos posiadal zdjecie)

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 28 wrz 2008, 22:09

je sli chodzi o przekładke niestety nie zgodze się z kolegaSolskier, ze względu na to iż części łącznie ze sprzęgłem i innymi pierdołami to kwota około 700-900zł + przerobienie tego i nie zapomnijmy że niestety przy przekładce na manuala trzeba dołożyć jedne mocowanie skrzyni którego niestety nie ma w automacie i nie zastąpimy tego byle jaką kombinacją lub rezaniem ponieważ będzie przy gwałtownej zmianie biegu skrzynia uderzać o zawieszenie lub karoserie :-( i sam miałem tego przykład ponieważ przerabiałem swoją 90-tke kombinowałem na wszystkie sposoby ale niestety nic z tego pozostało tylko wspawanie ORI łapy w karoserie i problem zniknoł ale oczywiście kasa doszła i skończyło się na 1300zł po znajmosci

pozdrawiam i życze miłej pracy 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl