[80 b3 1.8s] zmiana skrzyni biegow?
[80 b3 1.8s] zmiana skrzyni biegow?
witam, zastanawialem sie nad zmiana skryni biegow z automatycznej na manualna. myslalem ze nie bedzie z tym wiekszych problemow i w 1000zł sie zmieszcze. lecz uslyszalem od znajomego mehanika ze to nie ma sensu i ze jest wiele przyczy technicznych ktorze przemawiaja za tym zebym jednak nie wymienial tej skrzyni. slyszalem tez o tym ze jesli chce wymienic skrzynie to razem z calym silnikiem, to prawda? i ogolnie czy warto wymienic skrzynie? moga wystapic jakies komplikacje po takiej zmianie?
je sli chodzi o przekładke niestety nie zgodze się z kolegaSolskier, ze względu na to iż części łącznie ze sprzęgłem i innymi pierdołami to kwota około 700-900zł + przerobienie tego i nie zapomnijmy że niestety przy przekładce na manuala trzeba dołożyć jedne mocowanie skrzyni którego niestety nie ma w automacie i nie zastąpimy tego byle jaką kombinacją lub rezaniem ponieważ będzie przy gwałtownej zmianie biegu skrzynia uderzać o zawieszenie lub karoserie i sam miałem tego przykład ponieważ przerabiałem swoją 90-tke kombinowałem na wszystkie sposoby ale niestety nic z tego pozostało tylko wspawanie ORI łapy w karoserie i problem zniknoł ale oczywiście kasa doszła i skończyło się na 1300zł po znajmosci
pozdrawiam i życze miłej pracy 8-)
pozdrawiam i życze miłej pracy 8-)