[b3 1.6 PP] Modyfikacje - remont czy zmiana ?
[b3 1.6 PP] Modyfikacje - remont czy zmiana ?
pierwszy raz pisze tutaj więc proszę o wyrozumiałość:)
mam pytanko. mam audi b3 1.6 gaźnik benzynka 1989r i chyba padł mi silnik. chodzi o pierścienie i takie tam:) koszt jest nie mały. więc zastanawiam się nad kupnem większego silnika. da rade wstawić jakiś inny bez większego przerabiania? a jak tak to jaki?
dziękuję za pomoc;)
mam pytanko. mam audi b3 1.6 gaźnik benzynka 1989r i chyba padł mi silnik. chodzi o pierścienie i takie tam:) koszt jest nie mały. więc zastanawiam się nad kupnem większego silnika. da rade wstawić jakiś inny bez większego przerabiania? a jak tak to jaki?
dziękuję za pomoc;)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 22:56 przez adam1988audi, łącznie zmieniany 2 razy.
witaj, bez przeróbek oczywiście da sie wstawić każdy silnik ale będziesz musiał pobawić sie z instalacja elektryczna, bo do każdego silnika jest praktycznie inna... jak bedziesz chciał coś z wtryskiem to i komputer trzeba wmontować, wiec musisz sie zastanowić czy napewno jesteś zdecydowany na taki swap... bo z tym sie wiążą spore koszta i ogrom pracy
Pisz trochę precyzyjniej... bo pózniej tworzą się jakieś mity, że 2.3/2.8 da sie wstawić bez problemu zamiast 1.6.... Podejrzewam ze wszystkie 4 cylindrówki z a80 powinne wejść na łapy ( do 5 cylindrówek i 6 bedziesz musial przespawac łapy napewno ) i wtedy zostaje wiązka i innych duzo min, więc te 2000 to troche malo myśle jak na swapa, chyba że wszystko sam byś robił to może może sie zmiescisz.AdamE pisze:witaj, bez przeróbek oczywiście da sie wstawić każdy silnik ale będziesz musiał pobawić sie z instalacja elektryczna, bo do każdego silnika jest praktycznie inna... jak bedziesz chciał coś z wtryskiem to i komputer trzeba wmontować, wiec musisz sie zastanowić czy napewno jesteś zdecydowany na taki swap... bo z tym sie wiążą spore koszta i ogrom pracy
P.S.
Sprzedaj i kup wiekszy silnik.