[All]Co te oznaczenia oznaczają ?
[All]Co te oznaczenia oznaczają ?
4X108
5,5J X 14
ET 24
Gdyż chce zakupić felgi i mają takie fajne ale na allegro pisze że do PEUGEOT CITROEN. To one mi nie wejdą ? jak rozstaw mam też 4X108
Nazywaj poprawnie tematy.
5,5J X 14
ET 24
Gdyż chce zakupić felgi i mają takie fajne ale na allegro pisze że do PEUGEOT CITROEN. To one mi nie wejdą ? jak rozstaw mam też 4X108
Nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2008, 13:10 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnieto nie rozmiar do B4, zapomnij.
to są tylko 14, do b4 potrzeba Ci conajmniej 15 :!:
ET inaczej offset to odległość pomiędzy płaszczyzną centralną felgi a płaszczyzną mocowania felgi.
Czym większe jest ET tym koło będzie bliżej piasty, czyli głębiej osadzone.
Im mniejsze ET felga bardziej wystaje.
Ważne są rozstaw śrub ( 4x108 ), otwór centrujący ( 57,1 ), średnica ( 15,16...), ET i szerokość.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
strasznie niskie zawieszenie znaczy obniżone, czy po prostu ze starości osiadło? <ok>
14" nie wciśniesz tak jak koledzy wyżej napisali.
Jeśli masz obniżone i utwardzone zawieszenie to nie powinno obcierać nawet przy większej średnicy felgi niż 15".
Danio BB, śruby nie mają znaczenia. Jak kupujesz używane felgi, musisz się liczyć w kupnem nowych śrub odpowiednich do danego autka.
14" nie wciśniesz tak jak koledzy wyżej napisali.
Technicznie jest to niewykonalne - hamulce na to nie pozwolą.noorbi pisze:to nie rozmiar do B4, zapomnij.
dokładnie
to są tylko 14, do b4 potrzeba Ci conajmniej 15 :!:
Jeśli masz obniżone i utwardzone zawieszenie to nie powinno obcierać nawet przy większej średnicy felgi niż 15".
Danio BB, śruby nie mają znaczenia. Jak kupujesz używane felgi, musisz się liczyć w kupnem nowych śrub odpowiednich do danego autka.
Święte słowa.noorbi pisze:Ważne są rozstaw śrub ( 4x108 ), otwór centrujący ( 57,1 ), średnica ( 15,16...), ET i szerokość.
jeśli do b4, to nawet lepiej <ok>maryjann pisze:a ja mam 195/50/ R15 czyli na zime spokojnie mogę zakupić takie opony 195/65/R15
Et orginalne to 37 ale kilka numerków rozbieżności nie robi różnicy.
Szerokość orginalnych stalówek to 6J, alufelg 7J.
Ale tak jak napisałem i et i szerokość może odbiegać od orginału, oby nie za dużo.