[1.9TD AAZ] Woda do oleju.
-
- Forum Audi 80
[1.9TD AAZ] Woda do oleju.
mam pytanie ucieka mi woda z zbiornika wyrownawczego i prawdopodobnie dostaje sie do oleju i na tloki bo nawet teraz rozrusznik nie chce ruszyc silnika czy moze to byc spowodowane tym ze poszla uszczelka pod glowica?
Ostatnio zmieniony 02 sty 2009, 09:32 przez grzesiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
prosta sprawa wykrec wtryski i zakreć silnikiem bedzie widac co wyleci.
zastanawia mnie jedno jesli było podejrzenie uszkodzonej uszczelki, to po co było ja dociagac mocniej, to juz nie pomoże raczej, może tylko bardziej zaszkodzic. najlepiej sciagnij glowice i bedzi widac jak wyglada uszczelka. wtedy głowice do sprawdzenia i splanowania. za sprawdzenie głowicy i splanowanie nie zapłacisz wiecej niż 400zl uszczelka w granicach 100zł + robocizna u jakiegos dobrego mechanika który porzadnie ci to zrobi.
zastanawia mnie jedno jesli było podejrzenie uszkodzonej uszczelki, to po co było ja dociagac mocniej, to juz nie pomoże raczej, może tylko bardziej zaszkodzic. najlepiej sciagnij glowice i bedzi widac jak wyglada uszczelka. wtedy głowice do sprawdzenia i splanowania. za sprawdzenie głowicy i splanowanie nie zapłacisz wiecej niż 400zl uszczelka w granicach 100zł + robocizna u jakiegos dobrego mechanika który porzadnie ci to zrobi.