Mam ze swoja 80tką taki problem:
Zaczęło mi stukać coś w zawieszeniu. Pojechałem do mechanika. Sprawdzono przede wszystkim czy amortyzatory nie mają już luzu i czy nie ciekną. wszystko było ok, ale wymienione zostały tuleje na wahaczach, końcówki drążków kierowniczych, łączniki stabilizatora, odboje i obsady amortyzatorów i to na części MONROE. Gumy na stabilizatorze były dobre. Przykręcono koła i pojeździe próbnej okazało się, że nadal coś wali w zawieszeniu i to bardzo mocno. Na trzesawkach jest cicho. Po podniesieniu auta i ruchach kola góra-dół nie ma luzu, a przy ruchach koła lewa-prawa słychać. Przy jeździe z prędkością ok 10km/h wydaje się że zaraz całe zawieszenie się rozpadnie. Mechanik już nie wie co to może być. może ktoś mi coś doradzi?
[80 b3] Mocne stuki przedniego zawieszenia
- piiotrek2156
- Forum Audi 80
ja wymienialem kilka pozycji w zawieszeniu i przy okazji wymienilem poduszki silnika(wszystko robil moj Mechanikles) po tygodniu zsaczelo stukac przy ruszaniu, zmianie biegow, na przejazdach progow, itp. Okazalo sie ze poducha sie rozleciala i wali o lape silnika ,i tu byl pies pogrzebany. Zmaina poduchy i jej pozycji juz mam po problemie. U mnie byla to prawa poducha.
owocnej diagnozy <ok>
owocnej diagnozy <ok>