Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 abt] wymiana kierownicy

Awatar użytkownika
Mongolski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 abt] wymiana kierownicy

Post autor: Mongolski » 06 paź 2008, 12:44

Witam mam zapytanie dotyczace kierownicy a konkretniej, posiadam kierownice z airbagiem która wyglada tak: ObrazekObrazek a chciałbym zainstalowac taka: ObrazekObrazek ( zdjecie zapozyczone od kolegi z forum willi ) i niewiem czy ona ma airbaga, czy bedzie pasoac. myslalem jeszcze nad podobna do tej drugiej tylko ze 3palczastej, ale niemogłem znalezc zdjecia.
pzdr!

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 06 paź 2008, 13:28

Dziwne dla czego chcesz zmianiać ładniejsza kierownica na brzydszą, ale widać tak wolisz... generalnie ta co pokazałaś na foto od kolegi Williego nie ma poduszki, a Twoja ma wiec jeśli chcesz zmienić to pozostaje Ci kierownica od S-line z poduszką która jest ładna nawet bardzo ładna ale też swoje kosztuje około 600-800zł z poduszką oczywiście bo sama kiera nie jest aż tak droga <ok>

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 06 paź 2008, 14:40

Moim zdaniem ta twoja jest też ładna i chyba nie potrzebne jest jej zmienianie. No chyba, że tak jak Solskier napisał ale to już droższy wydatek trochę jak na sama kierę ;-)

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 06 paź 2008, 14:53

Wygląd kiery rzecz gustu - a o gustach się nie dyskutuje. Ja mam tę drugą i bardziej mi się podoba od tej pierwszej. Jednak w przypadku kolegi nie zamieniałbym airbaga na zwykłą - airbag jest jedną z tych rzeczy, które warto mieć i nie musieć użyć niż nie mieć i musieć użyć...

Awatar użytkownika
Kunik
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Kunik » 06 paź 2008, 15:11

Może lepiej poszukać takiej ?
Obrazek
Poducha jest i kiera dosyć ładnie wygląda.

Awatar użytkownika
Mongolski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mongolski » 07 paź 2008, 08:32

witam!
kolego Solskier w tym problem, ze "nowej" brak tej poduszki i to mnie trzyma przy "starej", ta "nowa" wyglada jakos zgrabniej, i nowoczesniej, kwestia gustu ;] fakt ze kiera od eski (która widac w poscie Kunik -a) jest konkretna, ale co niezmienia faktu ze troche za droga :( i czy podłaczeniepoduszko jest takie samo. Zastanawiałem sie czy nie załozyc jakiejs nie org kiery z air ale doszedłem do wniosku ze nie ma co sie pchac w rozne dziwne urzadzenia, które niekoniecznie beda lepsze od wysłuzonych starych ori, wiem z doswiadczenia:P cóz, ten sam prob dotyczy obrotka, niewiem czy moge sobie bez zadnych wiekszych udziwnien załozyc zegary z obrotkiem do abt 2.0. badz sam obrotek włozyc w zegary. sory za ot
pzdr!

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 07 paź 2008, 08:42

Mongolski, Kiera od eski bedzie pasowac bez problemu, wszystko to samo ;-)
Mongolski pisze:cóz, ten sam prob dotyczy obrotka, niewiem czy moge sobie bez zadnych wiekszych udziwnien załozyc zegary z obrotkiem do abt 2.0. badz sam obrotek włozyc w zegary
Jak najbardziej tak, wsadzasz całe zegary albo sam obrotek (koniecznie od R4/R5 nie moze byc to od V6) i wszysko dziala bez dodatkowych podłaczen, jesli chcesz wsadzić sam obr to bedziesz musiał dolutowac pare pinów w płyte główną licznika i dołożyć żarówkę, wszystkie ewentualnie potrzebne materiały i zdjęcia znajdzieszw centrum w dziale download przy pompcy tego opisu nie bedziesz miał żadnych wątpliwości <ok>

Awatar użytkownika
Mongolski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mongolski » 07 paź 2008, 12:18

dobrze wiedziec;] dziekuje za pomoc;] w takim razie kiera bedzie musiała spasowac na 2 plan, nastepny wydatek to całe zagary bo chyba nie ma co sie bawic z samym obrt. napewno zajze do działu download aby ułatwic sobie zbedne domyslne główkowanie;] Słyszałem ze w niektóry autach zeby załozyc obrt. trzeba bawic sie w zakładanie jakis czujników, oraz wymiana alternatora plus grzebanie sie w kablach cały dzien, dlatego ttroche mnie to odrzuciło:P ale widze ze wystarczy wydac kase na nowe zeg. ;D
pozdrawiam!

ps. od v6 nie moze byc poniewaz chodzi o to na ile obrotów silnik sie kreci? dlatego ino od r4 / r5 ?

Awatar użytkownika
B4|Przemo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: B4|Przemo » 07 paź 2008, 16:54

Nie zamieniac kiery z air bagiem do tego ladnej :) sam mam taka na kolo od kutra bez airbaga a jezeli juz kup za ok 600zł kiere od eski te pierwsze wypusty nie koniecznie taka jak kolega wyzej pokazal <ok> to moje zdanie <piwo>

Awatar użytkownika
Mongolski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mongolski » 07 paź 2008, 22:05

hmm mysle ze 600pln napewno nie uraczy mojej kieszeni:P za drogo;( bede szukał czegos dopoki sie nie znajdzie za małe pieniadzie, nie spieszy mi sie;d ale dobrze wiedziec czego szukac oczywiscie;d
...ta kiera na zdjeciu wyglada troche jak napompowany balonik, ale i tak jestdosc ładna;] :P
pzdr!

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 16 sty 2013, 21:38

Nie będę zakładał osobnego tematu więc napiszę tu. Mam zwykłą kierownicę Audi (jak np. w B3) a chciałbym ją wymienić na taką z końcowej produkcji B4 a wiadomo były one z poduchą której ja nie mam w samochodzie. Czy założenie takiej jest całkowicie bezpieczne i wszystko pasuje? Oczywiście poducha nie zostaje nigdzie podłączona.

Awatar użytkownika
dhseba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Problem z kierownica

Post autor: dhseba » 08 lut 2013, 16:38

siemka mam problem posiadam kierownice chyba z audi a6 c4 s-line juz zrobilem wszystko klakson i migacze brak zaslepki oraz brak wypalonej poduszki .. i teraz potrzebuje namiar na albo jakas fajna zaslepke albo niedroga poduuszke ew wypalona poduszke ... w aucie nie posiadam poduszek wiec mi to obojetne moze jest jakis kolega co ma czesci duzo do audi 80 b4 avant to zrobimy jakis wiekszy biznes ;) jak cos to PW

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 08 lut 2013, 18:58

dhseba, a jaka dokładnie jest ta kiera?jakieś foto :roll:

Awatar użytkownika
Dorianek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dorianek » 08 lut 2013, 20:28

Nie chce zakładac nowego tematu, szukałem i nie znalazlem odpowiedzi. Słuchajcie mnie! :mrgreen: Mam caba z 96 roku mam poduche i w kierownicy jest tasma, chce kupic kiere od eski na duzy wieloklin + przejsciówka. Ale gdzie i jak wsadzic tasme skoro nowa kiera niema tasmy ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
dhseba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Problem z kierownica

Post autor: dhseba » 08 lut 2013, 20:35

to zdj mojej kiery

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl