[B4 abt] wymiana kierownicy
[B4 abt] wymiana kierownicy
Witam mam zapytanie dotyczace kierownicy a konkretniej, posiadam kierownice z airbagiem która wyglada tak: a chciałbym zainstalowac taka: ( zdjecie zapozyczone od kolegi z forum willi ) i niewiem czy ona ma airbaga, czy bedzie pasoac. myslalem jeszcze nad podobna do tej drugiej tylko ze 3palczastej, ale niemogłem znalezc zdjecia.
pzdr!
pzdr!
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dziwne dla czego chcesz zmianiać ładniejsza kierownica na brzydszą, ale widać tak wolisz... generalnie ta co pokazałaś na foto od kolegi Williego nie ma poduszki, a Twoja ma wiec jeśli chcesz zmienić to pozostaje Ci kierownica od S-line z poduszką która jest ładna nawet bardzo ładna ale też swoje kosztuje około 600-800zł z poduszką oczywiście bo sama kiera nie jest aż tak droga <ok>
witam!
kolego Solskier w tym problem, ze "nowej" brak tej poduszki i to mnie trzyma przy "starej", ta "nowa" wyglada jakos zgrabniej, i nowoczesniej, kwestia gustu ;] fakt ze kiera od eski (która widac w poscie Kunik -a) jest konkretna, ale co niezmienia faktu ze troche za droga i czy podłaczeniepoduszko jest takie samo. Zastanawiałem sie czy nie załozyc jakiejs nie org kiery z air ale doszedłem do wniosku ze nie ma co sie pchac w rozne dziwne urzadzenia, które niekoniecznie beda lepsze od wysłuzonych starych ori, wiem z doswiadczenia:P cóz, ten sam prob dotyczy obrotka, niewiem czy moge sobie bez zadnych wiekszych udziwnien załozyc zegary z obrotkiem do abt 2.0. badz sam obrotek włozyc w zegary. sory za ot
pzdr!
kolego Solskier w tym problem, ze "nowej" brak tej poduszki i to mnie trzyma przy "starej", ta "nowa" wyglada jakos zgrabniej, i nowoczesniej, kwestia gustu ;] fakt ze kiera od eski (która widac w poscie Kunik -a) jest konkretna, ale co niezmienia faktu ze troche za droga i czy podłaczeniepoduszko jest takie samo. Zastanawiałem sie czy nie załozyc jakiejs nie org kiery z air ale doszedłem do wniosku ze nie ma co sie pchac w rozne dziwne urzadzenia, które niekoniecznie beda lepsze od wysłuzonych starych ori, wiem z doswiadczenia:P cóz, ten sam prob dotyczy obrotka, niewiem czy moge sobie bez zadnych wiekszych udziwnien załozyc zegary z obrotkiem do abt 2.0. badz sam obrotek włozyc w zegary. sory za ot
pzdr!
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Mongolski, Kiera od eski bedzie pasowac bez problemu, wszystko to samo
Jak najbardziej tak, wsadzasz całe zegary albo sam obrotek (koniecznie od R4/R5 nie moze byc to od V6) i wszysko dziala bez dodatkowych podłaczen, jesli chcesz wsadzić sam obr to bedziesz musiał dolutowac pare pinów w płyte główną licznika i dołożyć żarówkę, wszystkie ewentualnie potrzebne materiały i zdjęcia znajdzieszw centrum w dziale download przy pompcy tego opisu nie bedziesz miał żadnych wątpliwości <ok>Mongolski pisze:cóz, ten sam prob dotyczy obrotka, niewiem czy moge sobie bez zadnych wiekszych udziwnien załozyc zegary z obrotkiem do abt 2.0. badz sam obrotek włozyc w zegary
dobrze wiedziec;] dziekuje za pomoc;] w takim razie kiera bedzie musiała spasowac na 2 plan, nastepny wydatek to całe zagary bo chyba nie ma co sie bawic z samym obrt. napewno zajze do działu download aby ułatwic sobie zbedne domyslne główkowanie;] Słyszałem ze w niektóry autach zeby załozyc obrt. trzeba bawic sie w zakładanie jakis czujników, oraz wymiana alternatora plus grzebanie sie w kablach cały dzien, dlatego ttroche mnie to odrzuciło:P ale widze ze wystarczy wydac kase na nowe zeg. ;D
pozdrawiam!
ps. od v6 nie moze byc poniewaz chodzi o to na ile obrotów silnik sie kreci? dlatego ino od r4 / r5 ?
pozdrawiam!
ps. od v6 nie moze byc poniewaz chodzi o to na ile obrotów silnik sie kreci? dlatego ino od r4 / r5 ?
Nie będę zakładał osobnego tematu więc napiszę tu. Mam zwykłą kierownicę Audi (jak np. w B3) a chciałbym ją wymienić na taką z końcowej produkcji B4 a wiadomo były one z poduchą której ja nie mam w samochodzie. Czy założenie takiej jest całkowicie bezpieczne i wszystko pasuje? Oczywiście poducha nie zostaje nigdzie podłączona.
Problem z kierownica
siemka mam problem posiadam kierownice chyba z audi a6 c4 s-line juz zrobilem wszystko klakson i migacze brak zaslepki oraz brak wypalonej poduszki .. i teraz potrzebuje namiar na albo jakas fajna zaslepke albo niedroga poduuszke ew wypalona poduszke ... w aucie nie posiadam poduszek wiec mi to obojetne moze jest jakis kolega co ma czesci duzo do audi 80 b4 avant to zrobimy jakis wiekszy biznes jak cos to PW