[1.9TDI 1Z] Niższa moc, większe spalanie.
[1.9TDI 1Z] Niższa moc, większe spalanie.
Witam mam problem z silnikiem 1Z w B4 z 94 roku. Problem opisałem już troche na Forum Powitań. Poszukuje pomocy żeby ktoś mi sprawdził silnik.Jak narazie jeżdże od mechanika do mechanika i nic.Auto było podłączane pod komputer gdzie wynik pokazał 0 błędów.Co się dzieje z silnikiem:
-stracił moc 160 km/h v-max i jest słabszy
-na końcu rury wydechowej pojawił się czarny nalot którego wczesniej nie było
-zaczoł dużo więcej palić
-nie dogrzewa się temp nie dochodzi do 90 nawet przy dynamicznej jeździe(termostat był zmieniany)
-gdy gasze auto słychać dziwne cykanie a także gdy dodam gazu gwałtownie
Był bym bardzo wdzięczny za pomoc w zdiagnozowaniu problemu.Mogę pojechac wszedzie aby tylko uzyskać pomoc
-stracił moc 160 km/h v-max i jest słabszy
-na końcu rury wydechowej pojawił się czarny nalot którego wczesniej nie było
-zaczoł dużo więcej palić
-nie dogrzewa się temp nie dochodzi do 90 nawet przy dynamicznej jeździe(termostat był zmieniany)
-gdy gasze auto słychać dziwne cykanie a także gdy dodam gazu gwałtownie
Był bym bardzo wdzięczny za pomoc w zdiagnozowaniu problemu.Mogę pojechac wszedzie aby tylko uzyskać pomoc
Ostatnio zmieniony 02 sty 2009, 09:23 przez Ługoś88, łącznie zmieniany 3 razy.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja proponuje dać auto ludzią którzy potrafią wykorzystać swój sprzet a nie tylko zczytać błedy, jesli masz taką możliwość zrób logi dynamiczne i statyczne grupy 000, wtedy na bedze dużo mniejsze pole do poszukiwań a nawet bardzo możliwe że problem sie wyjaśni. <ok> Na koniec jeszcze popraw nazwę tematu tak aby była zgodna z regulaminem.Ługoś88 pisze:Auto było podłączane pod komputer gdzie wynik pokazał 0 błędów
Ostatnio zmieniony 09 paź 2008, 21:19 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.
z woj pomorskiego polecam Rob-a z Tune-up. Mieszczą sie w Gdańsku na wylocie z głównego na pruszcz. Ja tam byłem, i jestem zadowolony. Pogrzebał w ustawieniach i znalazł powód głośniejszej pracy turbiny (dziurawy wąż). Na prawde ma wiedze na temat VAG-ow i powinien znaleźć powód niedomagania Twojej niuni
tu masz namiar: www.tune-up.pl
tu masz namiar: www.tune-up.pl
Daras wielkie dzięki za Polecenie mi Rob-a Firma naprawde godna Polecenia. Pełen profesjonalizn i niesamowite doświadczenie <ok>
Co było przyczyną:
Odczuwany spadek mocy był wynikeim zapchanego katalizatora (niestety polskie paliwo)
A wieksze spalanie niestety oberwało się także wtryskiwaczom ale już nie długo będzie komplecik AFN :mrgreen:
Co było przyczyną:
Odczuwany spadek mocy był wynikeim zapchanego katalizatora (niestety polskie paliwo)
A wieksze spalanie niestety oberwało się także wtryskiwaczom ale już nie długo będzie komplecik AFN :mrgreen: