[B4] Montaż bi-xenonów pod H4
ja mam założone DJAUTO czyli chinszczyzna i jakoś nie mrugają
patrzyłem na to http://moto.allegro.pl/item451249713_la ... owosc.html
lub to http://moto.allegro.pl/item451249708_la ... owosc.html
ewentualnie Ori z Hella
patrzyłem na to http://moto.allegro.pl/item451249713_la ... owosc.html
lub to http://moto.allegro.pl/item451249708_la ... owosc.html
ewentualnie Ori z Hella
Wtrącę się do tematu xenonów: instalacja takich świateł jest w Polsce (i nie tylko) nielegalna. Wszystko jest dobrze do momentu wypadku. Jeśli będą ofiary i sprawa w sądzie może to się skończyć kratkami za przyczynienie się do wypadku. O tym że miśki mają prawo zabrać dowód (czy zabiorą czy nie to już tylko od ich dobrej woli zależy). Tłumaczenie że pseudo-xenony poprawiają widoczność nic nie daje.
Aby światła xenonowe były legalne muszą być:
-odpowiednie lampy (homologacja na kloszu)
-spryskiwacze (i jeśli ciśnienie na spryskiwaczach jest mniejsze niż 25barów to wycieraczki) reflektorów
-układ samopoziomowania
Ja nie piszę że xenonów nie można zakładać, albo że pogarszają widoczność, tylko że są nielegalne. Zakłada się je na własne ryzyko i dobrze mieć świadomość, że jazda ze zmienionymi światłami to jazda pojazdem technicznie niesprawnym! Miejcie na uwadze konsekwencje jakie możecie ponieść.
Aby światła xenonowe były legalne muszą być:
-odpowiednie lampy (homologacja na kloszu)
-spryskiwacze (i jeśli ciśnienie na spryskiwaczach jest mniejsze niż 25barów to wycieraczki) reflektorów
-układ samopoziomowania
Ja nie piszę że xenonów nie można zakładać, albo że pogarszają widoczność, tylko że są nielegalne. Zakłada się je na własne ryzyko i dobrze mieć świadomość, że jazda ze zmienionymi światłami to jazda pojazdem technicznie niesprawnym! Miejcie na uwadze konsekwencje jakie możecie ponieść.
witam szanownych kolegów.jeśli można też bym się wtrącił do tematu.wczoraj założyłem do swojej niuni Bi-xenon 6000K w ori lampy i jest BOSKO!! poprawa widoczności o 300%!!opuściłem trochę lampy i jeździłem wieczorem po mieście.nikt nie mrugał,czyli chyba źle nie jest.możecie krytykować, że to nielegalne, że to, że tamto.a co do bezpieczeństwa?według mnie dobrze ustawione, są dużo bezpieczniejsze od "ODPUSTOWYCH" "FARBOWANYCH" niebieskich badziewi ze sklepu PSEUDO TUNINGOWEGO w cenie np:30pln za komplet!! śmiech! to właśnie za takie żarówki powinni dowód zabierać!!zresztą kto ma xenon założony to wie jak jest.tylko trzeba wszystko poustawiać dobrze,palnik z przesłoną i jest ok.z głową trzeba to zrobić.ja osobiście polecam!!
czekam na ripostę hehe
czekam na ripostę hehe
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jedz sprawdz w trase bo po miescie to nawet na długich nikt Ci nie bedzie mrugał bo latarnie rozpraszają swiatło... ale jesli masz w miare dobrej firmy palniki i pożądnie są zabudowane to nie powinno być żadnego problemu <ok>nysiek pisze:poprawa widoczności o 300%!!opuściłem trochę lampy i jeździłem wieczorem po mieście.nikt nie mrugał,
tak właśnie mam zamiar zrobić.dzisiaj mam zamiar pojechać gdzieś w małą traskę.zobaczymy co będzie.chociaż ja pisząc że jeździłem po mieście nie miałem tak do końca na myśli że śmigałem tylko tam gdzie latarnie świecą.ale test trzeba zrobić w różnych warunkach.wieczorem jeszcze napisze co i jak.ale jestem dobrej myśli :mrgreen: :lol:
- radziobiker
- Forum Audi 80
Sory że nie w temacie ,ale mam pytanko czy ktoś z klubowiczów ma może na sprzedaż reflektory soczewkowe do b4 ori hella w bdb stanie.
To nie ten dział kolego jeszcze jeden taki numer i bedzie ostrzeżenie.
To nie ten dział kolego jeszcze jeden taki numer i bedzie ostrzeżenie.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 11:32 przez chybo101, łącznie zmieniany 1 raz.
- radziobiker
- Forum Audi 80
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: