No to spoko bo myślałem, że użyłeś do tego Kropelki lub czegoś podobnego, a szyby tego typu klejów nie tolerujągrze pisze:jest na nim napisane, że jest dobry do przyklejania m.in. uszczelek do szyb
[B3/B4 ALL] Uszczelka ozdobna przedniej szyby
dlaczego? Kropelka nie przykleja się do szyb? ten klej którego użyłem przykleił się ładnie. ciekawe jak długo będzie się to trzymacIC69 pisze:grze napisał/a:
jest na nim napisane, że jest dobry do przyklejania m.in. uszczelek do szyb
No to spoko bo myślałem, że użyłeś do tego Kropelki lub czegoś podobnego, a szyby tego typu klejów nie tolerują
IC69, czy Ty chcesz przyprawic mnie o zawał? nie mam pojęcia co to za klej. czy to cjanopan czy nie. nazywa się "klej złoty". chciałem przykleic poliuretanem ale akurat w sklepie nie mieli. trzyma się dobrze. mam nadzieję, że szyba nie pęknie.IC69 pisze:grze napisał/a:
Kropelka nie przykleja się do szyb?
Nie o to chodzi grze. Zastosowanie Kropelki lub innego Cyjanopanu, do przyklejenia czegoś do szyby (od padniętego lusterka lub uszczelki), po pewnym czasie powoduje jej pęknięcie Tak, że już wiesz czego w takich przypadkach nie należy robić
proszę mów mi na drugi raz o takich rzeczach wcześniej :mrgreen:
hmm... widocznie troche źle się zrozumieliśmy
tym samym klejem też przykleiłem ową uszczelkę do szyby, gdyż odklejała się w kilku miejscach. mam nadzieję, że nie będzie tak źle :roll:
mam jeszcze jedno pytanie: w jaki sposób szyba jest wklejona do nadwozia? tzn. czy jest położona i dopiero wtedy oblepiona dookloła, czy też jest położona już na warstwę kleju i przyklejona w ten sposób?
tym samym klejem też przykleiłem ową uszczelkę do szyby, gdyż odklejała się w kilku miejscach. mam nadzieję, że nie będzie tak źle :roll:
mam jeszcze jedno pytanie: w jaki sposób szyba jest wklejona do nadwozia? tzn. czy jest położona i dopiero wtedy oblepiona dookloła, czy też jest położona już na warstwę kleju i przyklejona w ten sposób?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
klej kładzie się na szybę w formie stożka pistoletem. Szyba jest wcześniej odtłuszczana w miejscu kładzenia kleju, nadwozie również jest odtłuszczane i zaprawiane specjalnym podkładem do kleju. Uszczelka ozdobna zakładana jest wcześniej na szybę a całość jest przykładana do nadwozia. Klej zapewnia całkowitą szczelność szyba-karoseria, uszczelka ma tylko charakter ozdobny maskujący montaż klejem. IC69 ma racje nie wolno stosować klei cyjanoakrylowych typu kropelka na szyby gdyż klej ten wywołuje punktowe naprężenia i dalej wiadomo co...
udało mi się odnaleźc opakowanie. klej okazał się poliuretanowy :mrgreen: więc szyba mam nadzieję bezpieczna - dokładnie klej nazywa się "ansercoll pur" jest fajny w użyciu i można go tu znalźc http://www.anser.pl/sites/catalog.php uszczelkę świetnie przykleił do szyby
więc kamień z serca <ok>
wielkie dzięki Koledzy za rady i za wytrwałośc
więc kamień z serca <ok>
wielkie dzięki Koledzy za rady i za wytrwałośc
-
- Forum Audi 80
Moi Drodzy .
Chce zapytać jakim rodzajem silikonu , kleju NAJLEPIEJ kleić uszczelkę szyby ( nie ozdobną)
Proszę o podanie rodzaju kleju lub nazwy .
Drugie pytanie czym najlepiej uszczelnić otwór linki maski .U mnie poprzedni właściciel zrobił to pianką , wyciągnołem piankę i okazuje się że nie ma tam nawet grama rdzy i uszczelka jest dobra ale profilaktywnie wole to podkleić ...
Chce zapytać jakim rodzajem silikonu , kleju NAJLEPIEJ kleić uszczelkę szyby ( nie ozdobną)
Proszę o podanie rodzaju kleju lub nazwy .
Drugie pytanie czym najlepiej uszczelnić otwór linki maski .U mnie poprzedni właściciel zrobił to pianką , wyciągnołem piankę i okazuje się że nie ma tam nawet grama rdzy i uszczelka jest dobra ale profilaktywnie wole to podkleić ...