[B2 1.6D] Nie pali.
[B2 1.6D] Nie pali.
Witam od niedawna posiadam audi taka jak w temacie i mam problem, silnik zaczol sie dlawic i zgasl, paliwo w zbiorniku prawdopodobnie sie skonczylo bo chcialem sprawdzic jak dziala wskaznik paliwa, wlalem do zbiornika 5 l ropki i na jakis czas odpali potem przestal reagowac na gaz i w koncu zgasl. krecilem silnikiem chyba z 15 min az mi aku padlo czy przyczyna jest zapowietrzony uklad paliwowy? moze cos ewentualnie innego?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 20:48 przez Medziu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Może to i bak, ale ja zaczął bym od tego, że sprawdził bym czy jest paliwo w filtrze paliwa. Bo może byc tak, że wyssało wszystko z filtra i teraz pompa nie jest w stanie sobie podciągnąć. Jak jest pełno paliwa w filtrze to wtedy zrobił bym tak jak napisał Labiel, czyli popuścił rurki przy wtryskach i kręcił rozrusznikiem aż zacznie lecieć paliwo, jak się pokarze paliwo to skręcamy i odpalamy już normalnie. A jeśli się okaże, że mimo w filtrze nie ma paliwa i go uzupełniszi autko chwile pochodzi , a nie będzie sobie podciagać paliwa z baku to mogło zasyfić Ci rurke idącą od baku i konieczne będzie płukanie baku. Daj znać jak idzie. Będziemy mysleć <mikolaj> . Pozdrawiam.
Ps. i nie kręć rozrusznikem tak długo bo padnie i bedziesz ze 100zł w pecy. Gdzieś czytałem, że max to 15sekund i potem przerwa 1minute żeby rozrusznik ostygł, bo w dieslu to on łatwo nie ma.
Ps. i nie kręć rozrusznikem tak długo bo padnie i bedziesz ze 100zł w pecy. Gdzieś czytałem, że max to 15sekund i potem przerwa 1minute żeby rozrusznik ostygł, bo w dieslu to on łatwo nie ma.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
A po co wogóle krecić rozrusznikiem - strzał z rozrusznika a dalej wtryskujesz do dolotu plaka i silnik pracuje az zacznie chodzić sam o wlasnych siłach i tym sposobem nie trzeba meczyć rozrusznika ani akumulatora a na dodatek wydziela sie miły zapach <mikolaj>spiczi pisze:Ps. i nie kręć rozrusznikem tak długo bo padnie i bedziesz ze 100zł w pecy. Gdzieś czytałem, że max to 15sekund i potem przerwa 1minute żeby rozrusznik ostygł, bo w dieslu to on łatwo nie ma.
- Fighter001
- Forum Audi 80
Zalej tak zeby bylo ponad rezerwe co najmniej na 5 litrach to raczej nie zapali. Ja jak swojego zapowietrzylem do konca paliwa to 3 razy aku wywalilem a i tak nie zapalil. Dopiero gdy zalalem pol baku i na linke go wzialem to zapalil po jakichs 300 metrach ciagniecia. Mozna tez tak jak koledzy wspomnieli popuscic wezyki od wtryskow i jak pokaze sie paliwo zakrecic i odpalac tylko musi byc troche w baku bo inaczej nie pociagnie
- Fighter001
- Forum Audi 80