Witam Szanownych Państwa
Mam małą zagwozdkę. Po wyjęciu zestawu wskaźników zauważyłem, że od wiązki kończącej się niebieską wtyczką, odchodzi pięć dodatkowych kabelków. Niestety, wtyczkę, którą pewnie się kończyły ktoś odciął. Zastanawiam się, do czego to?
Kolory przewodów to: biało-niebieski, szaro-niebieski, czarno-niebieski, brązowo-żółty i brązowy - częściowo podobne do sygnalizacji biegów przy ASB, ale tam ponoć są cztery kabelki. Do termometru zewnętrznego idzie pięć przewodów, ale patrząc na zdjęcie na allegro, przy żółtej wtyczce są inne kolory...
I jeszcze jedna ciekawostka - przy tej samej wiązce wisi luźno kontrolka - żarówka 12V/1.2W w oprawce. Wygląda to na oryginał, miga tylko przy włączeniu awaryjnych. Sygnalizacja w wyłączniku działa poprawnie. Więc co to takiego?
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr
[B4 ABK '94] Wskaźniki - ucięte przewody i kontrolka luzem
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Cześć Vredny ( ciekawy nick <hmm> )
Co do Twojego pierwszego pytania, to nie mam pojęcia od czego mogą być te przewody, ale jeżeli to ori instalacja, to na pewno znajdzie się ktoś kto będzie wiedział. Natomiast, co do tej luźnej kontrolki, to prawdopodobnie jest to dodatkowa kontrolka awaryjnych montowana razem z fabrycznym hakiem holowniczym. Powinna ona podświetlać w zegarach, zielona kontrolkę z taką oto ikonką: <-1->.
Co do Twojego pierwszego pytania, to nie mam pojęcia od czego mogą być te przewody, ale jeżeli to ori instalacja, to na pewno znajdzie się ktoś kto będzie wiedział. Natomiast, co do tej luźnej kontrolki, to prawdopodobnie jest to dodatkowa kontrolka awaryjnych montowana razem z fabrycznym hakiem holowniczym. Powinna ona podświetlać w zegarach, zielona kontrolkę z taką oto ikonką: <-1->.
O, to może być to. Hak fabryczny jest, stosowne miejsce w zegarach również. Podepnę się z żarówką do gniazda przyczepy i sprawdzę - ta kontrolka powinna zdaje się też działać, jeśli działają kierunki w przyczepie.IC69 pisze:Natomiast, co do tej luźnej kontrolki, to prawdopodobnie jest to dodatkowa kontrolka awaryjnych montowana razem z fabrycznym hakiem holowniczym. Powinna ona podświetlać w zegarach, zielona kontrolkę z taką oto ikonką: <-1->.
Dziękuję,
P.