[b4 cabrio] listwy na drzwiach
[b4 cabrio] listwy na drzwiach
witam wszystkich mam maly problem z listwami na drzwiach przy moim cabrio sa to listwy szerokosci ok 10 cm i sa usytuowane na dolnej czesci drzwi tylko nie wiem z jakiego powodu sie mi odklejaja z przodu i z tylu jak narazie wolalem nie ruszac ale brzydko to wyglada i pasuje z tym zrobic tylko nie wiem czym to przylepic moze ktos mial podobny problem dzieki z gory za pomoc
(jest to widoczne na zdjeciu)
(jest to widoczne na zdjeciu)
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
[B4 all] listwy boczne na drzwiach
Hmmm.... podpinam się również - jeśli moge
Mam ten sam problem.
Z tego co zauważyłem to te listwy są wciśnięte w jakiś biały plastik.
Na końcu drzwi listwa odeszła i nie chce wejść na miejsce, a gdy ją próbuje ręcznie wcisnąć tam gdzie być powinna to i tak odstaje, wiec w moim przypadku myśle że klejenie nic nie da??
Co proponujecie ??
Pozdrawiam.
Mam ten sam problem.
Z tego co zauważyłem to te listwy są wciśnięte w jakiś biały plastik.
Na końcu drzwi listwa odeszła i nie chce wejść na miejsce, a gdy ją próbuje ręcznie wcisnąć tam gdzie być powinna to i tak odstaje, wiec w moim przypadku myśle że klejenie nic nie da??
Co proponujecie ??
Pozdrawiam.
chyba każdy ma ten problem u mnie to samo na drzwiach odstaje pod końcem
najlepszym wyjściem było by podkleić je terostatem <ok> ja narazie użyłem taśmy dwustronnej lecz to rozwiązanie do pierwszego lepszego mycia lub deszczu
jak dobrze rozwiąże ten problem na pewno napisze , lecz ktoś mnie napewno ubiegnie wcześnie bo długo sie za to zabieram <ok>
najlepszym wyjściem było by podkleić je terostatem <ok> ja narazie użyłem taśmy dwustronnej lecz to rozwiązanie do pierwszego lepszego mycia lub deszczu
jak dobrze rozwiąże ten problem na pewno napisze , lecz ktoś mnie napewno ubiegnie wcześnie bo długo sie za to zabieram <ok>
jedyny skuteczny sposób to wymiana na nowe <ok> te listwy nie sa wciskane tylko wsuwane wciskanie łamie te biłe plastikowe spinki i wtedy juz one nie tzymaja ja swgo czasu podklejałem je tak jak napisał Darecki3037 klejem do szyb ale to wystarczało na 2 -3 miesiace w srodku tej listwy jest metalowa szyna i z biegiem czasu ona koroduje i łamie sie dlatego odstają
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
u mnie w avancie tez odstaja te dolne listy, w moim przypadku, co przewiduje też wiekszośći audików metalowa tasma wewnątrz tych listew przerdzewiała i nie ma co teraz dociągac listy do drzwi bo jest ona nasuwana na drzwi- są na nich plastikowe prowadniczki które przytrzymuja ją tylko w kilku miejscach.
W takim przypadku zostaje tylko wymiana listew lub jakies rezanko i wstawianie nowego usztywnienia w listwe, myślałem też całe je przykleić na silikon zwykły ze sklepu budowlanego, na błotniku wykonałem taki zabieg (chdozi mi o tę krótką cześć listwy) i przylego idealnie już jakieś3 lata
W takim przypadku zostaje tylko wymiana listew lub jakies rezanko i wstawianie nowego usztywnienia w listwe, myślałem też całe je przykleić na silikon zwykły ze sklepu budowlanego, na błotniku wykonałem taki zabieg (chdozi mi o tę krótką cześć listwy) i przylego idealnie już jakieś3 lata
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ta krótka listwa jest cała plastikowa, nie ma w niej metalowego szkieletu.boskijacek447 pisze:myślałem też całe je przykleić na silikon zwykły ze sklepu budowlanego, na błotniku wykonałem taki zabieg (chdozi mi o tę krótką cześć listwy) i przylego idealnie już jakieś3 lata
Nie ma siły panowie, żeby to miało ręce i nogi, trzeba szukać nowych listew.
Do Cabrio i Coupe, można by się było pokusić o dorobienie ich z jakiegoś plastiku lub choćby żywicy, polakierowanie w kolor nadwozia i wklejenie na stałe. Tyczy się to również listew na tylnych błotnikach.
i tu się z tobą nie zgodzę.Cenę jakom mi podali w aso w Zielonej Górze to 162zł, za przednią i 123zł ,za tylną.Więc nie miałem zamiary tyle dać za listwy i naprawiłem je sam.Jak na razie użytkuje je dwa miesiące na samochodzie i nic z nimi się nie dzieje,co będzie za rok czas pokaże.Ja to zrobiłem tak.Zakupiłem na szrocie listwę w takim samym stanie jak moja za 15zł i z niej poskładałem.dodam parę fotek jak to wygląda.najważniejsze to naprawdę dobry elastyczny klej.eJaY pisze:Wiecej sie na kleje i inne pierdolki wyda niz to wszystko warte ... Po kolei trzeba kupowac nowe listewki jak fundusze pozwalaja. Jedyne sluszne rozwiazanie
a tak wygląda po sklejeniu
poza tym w brikomarsze można zakupić takie profile aluminiowe także jak pokaże się rdza na pewno je wymienię.Jutro dodam zdjęcie jak to wygląda na samochodzie.(znaku niema)