[1.6/1.9 TD] Modyfikacje - jak podniesc moc - foto
-
- Forum Audi 80
... Gov Mod to podstawa ..Solskier pisze:No to wpadaj na gov modagrinch pisze:Chyba znowu trzeba się do Piotrka przejechać i coś zmodzić
Trzeba coś robić bo oglądając ten link od Ciebie
Diesel
Widać jaka jest bieda w tym temacie na naszym forum <osohozi>
Naprawdę szkoda nikt nie modzi dieslów, nie dzieli się swoimi spostrzeżeniami oraz sugestiami :roll:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A jak takie cudo działa? Zapewne potrzebna jest jakaś dodatkowa pompa która będzie wymuszać obieg wody. Hmy. Interesujące, tym bardziej że można by było coś takiego nawet samemu zrobić, a do chłodzenia wody wykorzystać standardowego ICka.Solskier pisze:To jest Intercooler wodny Bardzo wydajny i dość drogi stosowany wszczegulności do sportu i wysilonych silników turbodoładowanych <ok> Czesto zakłada sie go w miejscach gdzie nie ma miejsca na tradycyjny intercooler, dla takiej chłodniczki obojetne jest to gdzie jest zamontowana możeby być nawet za silnikiem - to coś dla Ciebie - możesz sobie go dać gdzie dusza zapragnie, jednak i tak jest potrzeba zamontowania chłodnicy przez którą przechodzi woda do tego coolera - ale zawsze jest to dużo mniejsza chłodnica niż tradycyjny FMIC.Labiel pisze:co to za metalowa pucha którą włączył w układ dolotowy koleś od tego Golfa?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No to nic innego jak zrobić przyszłej żonie parade audiczek SRY ZA OTLabiel pisze:Projekt na razie stoi. Cały czas czegoś szukam a tak po za tym jestem po 3 weselach we wrześniu a w listopadzie czeka mnie 18stka dziewczyny więc muszę trochę zacisnąć pasaB4ME pisze:Labiel a jak tam twój FMIC ?
A tak na marginesie do ciebie nie przypasuje zdesio od b3 QP? wtedy bys sobie wmontował bez mydla IC'ka
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
B4ME pisze:A tak na marginesie do ciebie nie przypasuje zdesio od b3 QP?
Właśnie nie jestem pewien. Z mniejszymi bądź większymi problemami pewnie by się dało.
Ale chwilowo rozmyślam nad czymś innymi, mianowicie nad wymianą końcówek wtryskiwaczy. Miałem zająć się tym już dawno ale wtedy stwierdziłem że skoro jest ok to po co. Ale teraz zauważyłem stukanie na zimnym silniku. Nie zawsze jest słyszalne ale czasem da się usłyszeć takie głuche pukanie. Przypuszczam że to już któryś wtrysk zaczyna lać. Tragedii nie ma, bo jest to tylko na zimnym silniku. Auto nie kopci (mocno), mocy nie brakuje, spalanie też w normie, ale jak już wtryski zaczynają powoli lać to raczej im się nie polepszy. A nie ma sensu dodawać mocy, zwiększać dawki itp jeśli układ wtryskowy nie będzie w 100% wydolny. Może po listopadowej wypłacie tym się zajmę, bo potem będzie trzeba odkładać na roczek chrześniaka w grudniu <ok>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: