[B3 80 1.8 LPG] CENTRALNY ZAMEK-AWARIA
-
- Forum Audi 80
[B3 80 1.8 LPG] CENTRALNY ZAMEK-AWARIA
Mam problem z centralnym zamkiem-z kluczyka działa wszystko OK, ale niestety pilot nie działa. Dioda się świeci, ale nic poza tym. Jaka może być tego przyczyna?? :?:
Proszę poprawić nazwę tematu nie używając drukowanych liter
Proszę poprawić nazwę tematu nie używając drukowanych liter
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, 19:25 przez TuningGirl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Poprzedni właściciel(auto zakupione przeze mnie niedawno) powiedział, że już od początku pilot nie działał. Wymienił baterie i nic. A otwieranie z pilota nie było mu potrzebne więc dał sobie spokój. Centralny "z kluczyka" działa bez zarzutów. Myślałam, że może ktoś spotkał się z podobną sytuacją i sam to naprawił...
To zupełnie zmienia postać rzeczy.
Po pierwsze czy to alarm czy tylko sterownik.
Dobrze by było znaleźć centralkę i zobaczyć co to za cudo.
Może koleś coś tworzył i nie zaprogramował pilotów i dlatego nie działa.
A na koniec jeśli to zwykły sterownik to wolałbym go wyjąć i dać coś nowego cena nieduża a przy pomocy kolegów z klubu można mieć bajer za niewielkie pieniądze.
Po pierwsze czy to alarm czy tylko sterownik.
Dobrze by było znaleźć centralkę i zobaczyć co to za cudo.
Może koleś coś tworzył i nie zaprogramował pilotów i dlatego nie działa.
A na koniec jeśli to zwykły sterownik to wolałbym go wyjąć i dać coś nowego cena nieduża a przy pomocy kolegów z klubu można mieć bajer za niewielkie pieniądze.
jeszcze tylko napisz koleżanko, czy to seryjny centralny, czy ktoś sam instalował jakiś zamiennik, bo ja też miałem taki problem, a rozwiązaniem okazały się szybkozłączki, którymi ktoś połączył kable, auto pojeździło trochę po nierównościach i niestety przestał działać centralny z lotnika, jak już doszedłem, że to przez to małe cholerstwo to wszystkie 6 które miałem wywaliłem i zlutowałem kabelki w tych miejscach, od tego czasu jest wszystko ok.
-
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Dobra panowie, Pomocy.
Seat Cordoba SX 1996
Nowy nabytek szwagra a że pożycza go mojej żonie tak że trochę za to mu tam naprawiam.
Kluczyk ori z pilotem baterie są OK (2*3V a pokazują w sumie 6,08V) przeczyszczone styki w pilocie i nie otwiera ani nie zamyka , coś gdzieś zdechło.
Elektronik ze mnie prawie żaden ale miernik, kabelki, przedzwanianie czy crossowanie nie są mi dziwne.
Gdzie teraz dalej grzebać? Jak sprawdzić czy elektronika w kluczyku żyje.
Oczywiście wszystko w garażu bez komputera.
[ Dodano: 2008-10-27, 15:28 ]
TuningGirl, sorki ale czy to na pewno pilot od zamka czy brelok z samą diodą do podświetlania, może poprzedni właściciel sobie zrobił jaja z Ciebie i naciągnął na lepsza kasę?
[ Dodano: 2008-10-29, 14:32 ]
Kluczyk/pilot sprawdzony za pomocą cyfrówki, widać że miga podczerwienią a wiec powinien być OK.
Gdzie może być odbiornik podczerwieni w kabinie?
Seat Cordoba SX 1996
Nowy nabytek szwagra a że pożycza go mojej żonie tak że trochę za to mu tam naprawiam.
Kluczyk ori z pilotem baterie są OK (2*3V a pokazują w sumie 6,08V) przeczyszczone styki w pilocie i nie otwiera ani nie zamyka , coś gdzieś zdechło.
Elektronik ze mnie prawie żaden ale miernik, kabelki, przedzwanianie czy crossowanie nie są mi dziwne.
Gdzie teraz dalej grzebać? Jak sprawdzić czy elektronika w kluczyku żyje.
Oczywiście wszystko w garażu bez komputera.
[ Dodano: 2008-10-27, 15:28 ]
TuningGirl, sorki ale czy to na pewno pilot od zamka czy brelok z samą diodą do podświetlania, może poprzedni właściciel sobie zrobił jaja z Ciebie i naciągnął na lepsza kasę?
[ Dodano: 2008-10-29, 14:32 ]
Kluczyk/pilot sprawdzony za pomocą cyfrówki, widać że miga podczerwienią a wiec powinien być OK.
Gdzie może być odbiornik podczerwieni w kabinie?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80