[b4] Lampy przednie tuning - Dayline, Angel Eyes i inne
-
- Forum Audi 80
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
GreenGreen pisze:mellow podaj linka do aukcji z diodami które użyłeś. Opisz jak to wykonałeś i jakimi materiałami
Fotostory nie robilem wiec jedynie moge opisac co po kolei zrobić.
Listwy LED kupilem tutaj:
gość ma nicka: lukkop2 a to jego aukcja z listwami 30cm
http://allegro.pl/item456849672_elastyc ... _30cm.html
Mozna kupic pasek 24 cm i przykleic go od samego dolu lub zrobic to tak jak ja na listwie o dlugosci 30cm. Ale to jak kto woli.
Pozniej sciaglem lampe, zdjalem klosz.Pod listwe LED przykleilem dosztukowany pasek z pianki ( takiej do izolowania rur), ten pasek w przekroju maja ksztalt trojkata - wszystko po to by pasek lepiej dolegal do tej ramki (ktora niektorzy maluja na czarno). Pasek z pianki przyciolem wiadomo troche krotszy niż calość listwy LED, bo na koncu jest ona zawinieta i bezpośrednio przyklejona do ramki. Całość kleilem na kleju TECHNOCOLL do plastikow. Z drugą lampa zrobilem to samo.
Kable zasilajace LEDy wyprowadzilem za ta ramka i obcialem je tak aby podlaczyc je pod oryginalne okablowanie lamp. Na koncach kabli sa konektorki męskie.
No i pozniej wystarczyly jedynie odpiąć zasilanie z malej zaroweczki (od postojowych) i polaczyc ze soba konektorki i pozniej je zaizolować.
W razie czego szybko mozna to rozpiac i polączyc tak aby swiecila seryjna zaroweczka.
Jesli by cos bylo nie jasne to piszczie na PW
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
mnie sie tam to podoba ale.... wkrotce to sciagne bo specjalnie podjechalem dzis pod stacje diagnostyczna i kolo mi powiedzial ze paly jak paly , moga mi zabrac dowod a nie musza i jakies punkcik - (zalezy od policji), ale w razie jakiejkolwiek stluczki biegli moga orzec wine na moja niekorzysc bo dopatrza sie ze moje diodki mogly oslepic kogos z naprzeciwka i mam pozamiatane. Choc one nie slepia to mimo wszytsko jednak powroce do stanu NORMALNOSCI a diodki przydadza mi sie do lepszego oswietlenia bagaznika bo ta mala lampeczka malo go oswietla.
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
A co myślicie o tym? Podchodzi chyba delikatnie pod ori z A4/A5? Wsi nie ma, ciekawe jakby to się komponowało z lampami na soczewce... no i cena przystępna 20€ to nie majątek.
link e-Bay.de
Czekam na wasze opinie bo ciekawi mnie ta sprawa.
Poglądowe zdjęcie z aukcji.
link e-Bay.de
Czekam na wasze opinie bo ciekawi mnie ta sprawa.
Poglądowe zdjęcie z aukcji.