Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Ciekawostka - shift light

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

[All] Ciekawostka - shift light

Post autor: shellah » 29 paź 2008, 21:28

Witam
Nie bardzo wiedziałem gdzie ten temat wcisnąć ale skoro ingeruje się w moment obrotowy silnika czyli jest to tuning mechaniczny?
Tak więc co myślicie czy warto lampke sygnalizujaca koniec obrotow umieścić w desce rozdzielczej
(bardziej myślę o obrotku LCD podświetlanym na krwisto czerwony kolor) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 15:10 przez shellah, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
B4ME
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: B4ME » 29 paź 2008, 22:34

A znasz w jakim momencie masz moc max ? (najlepiej zchamować autko nikt mi niech nie mówi że z danych fabrycznych pf... ) bo żeby sobie tak coś mrygało to dla mnie to agro... jak masz obrotka to ci to nie potrzebne ;-) chyba że NG to taki pocisk i wskazówka od obrotów tak szybko lata, że musi coś mrygnąć bo inaczej nie da się zapiąć biegu w najkorzystniejszym momencie :shock:

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shellah » 29 paź 2008, 22:44

A nie pomyślałeś że użyczam auta dziewczynie :mrgreen:
Pozatym łatwo mogę ustalić podpinając pod kompa jaki jest najkorzystniejszy moment i ustawić go w tym urządzeniu. :-P

Awatar użytkownika
B4ME
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: B4ME » 29 paź 2008, 22:55

shellah pisze:A nie pomyślałeś że użyczam auta dziewczynie :mrgreen:
Na to to ja mam pomysł wyrezaj sobie limiter obrotów xD taki jak np w nissanie 350 Z xD sry za OT :oops: niech się inni na ten temat wypowiedzą, o gustach się nie dyskutuje

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 30 paź 2008, 08:31

Wg mnie zbędna zabawka. Ale jak chcesz to montuj nic przez to ani nie zyskasz ani nie stracisz (poza gotówką chyba trochę przesadzoną jak na taką zabawkę).

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 30 paź 2008, 10:54

Pozatym łatwo mogę ustalić podpinając pod kompa jaki jest najkorzystniejszy moment i ustawić go w tym urządzeniu. :-P
I co chcesz dziewczynie zaprogramować zeby wiedziala kiedy biegi zmieniać... Ty wogóle wiesz po co to jest ? Czy niezbyt... ?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shellah » 30 paź 2008, 19:37

labek pisze:
I co chcesz dziewczynie zaprogramować zeby wiedziala kiedy biegi zmieniać... Ty wogóle wiesz po co to jest ? Czy niezbyt... ?

Wiem dokładnie :-P
Mój przełożony który profesjonalnie ścigał się w Rajdach Polski miał takie w swoim fordzie i miałem okazję nim jeździć jako serwisant(firmowy team).Jest to super sprawa jeśli się prawidłowo go ustawi.
Tak jak Piotrek napisał nic nie popsuje i wyglądu auta też nie zmieni :mrgreen: więc czemu nie montować a powiem szczerze że podobają mi się takie gadżety 8-)

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 30 paź 2008, 20:55

lepszy taki niż ten latarkowy co niektórzy montują że jak fleshem po oczach walnie to już nawet drzew nie widzą

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 30 paź 2008, 21:46

Dla mnie sprawa jest prosta - podoba Ci się ten gadżet to montuj, ja mam u siebie wskaźnik doładowania i wbijam w to czy ktoś się z niego śmieje czy nie, podobał mi się i sobie go założyłem pomimo iż jest nie użyteczny :-P ale robi wrażenie na osobach które nigdy czegoś takiego nie widziały :mrgreen:

Awatar użytkownika
kula_sc
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kula_sc » 30 paź 2008, 22:30

Kolega miał takie coś w Borewiczu z silnikiem 1.4 16V z Rovera i zajechał to w nieco ponad tydzień tyle, że domontował jeszcze do tego buzer, ale jego technika jazdy i tak była taka, że jeździł to 7 tys. bo się nie mógł przestawić :-D
zamontował go do ECO jazdy ale nic nie dało :-P

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 30 paź 2008, 22:39

Solskier pisze:Dla mnie sprawa jest prosta - podoba Ci się ten gadżet to montuj, ja mam u siebie wskaźnik doładowania i wbijam w to czy ktoś się z niego śmieje czy nie, podobał mi się i sobie go założyłem pomimo iż jest nie użyteczny :-P ale robi wrażenie na osobach które nigdy czegoś takiego nie widziały :mrgreen:
Mylisz się, dzieki niemu możesz wykluczyć czy powodem np nie jechania auta jest to czy turbo pompuje czy nie. Napewno jest 100% bardziej uzyteczny niz ten szift lajt.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 31 paź 2008, 08:35

Mylisz się, dzieki niemu możesz wykluczyć czy powodem np nie jechania auta jest to czy turbo pompuje czy nie. Napewno jest 100% bardziej uzyteczny niz ten szift lajt.
labek, do tego to ja mam vaga ;-) zresztą w moim przypadku spadek doładowania nawet o 0.2 bara obrazu jest nie tylko odczuwalny ale i widoczny z tyłu <ok>

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 31 paź 2008, 09:50

Jak dziewczyna zauważy lampkę to i zauważy obrotek. Powiedz jej żeby zmieniała biegi przed 3000 obr/min i po sprawie.
Co do efektywnej jazdy to myślę że bez lampki wyczujesz w jakim zakresie auto najlepiej ciągnie.

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 31 paź 2008, 10:27

Solskier pisze:
labek, do tego to ja mam vaga ;-) zresztą w moim przypadku spadek doładowania nawet o 0.2 bara obrazu jest nie tylko odczuwalny ale i widoczny z tyłu <ok>
Chyba, że tak <ok> u mnie ładuje 0.1 bara zamiast 0.55 i efektow dymnych niet :-|

Bałbym sie dać dziewczynie auto, która niewie kiedy sie biegi zmienia... <ok> Odważny gość z ciebie ;-)

Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajgi » 31 paź 2008, 16:01

jak bedziesz musiał szybko wyprzedzic to nawet na szift light nie zlokasz.....no chyba ze przy 6 tys sobie go ustawisz :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl