[Coupe 2,6 V6] amerykańskie pomarańcze str 17
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Dzięki Frano mój ty sekundancie <ok>
8S3 No i to jest kalsyczna dwururka Te oryginalne małe rureczki jak dla mnie wyglądają trochę za mizernie, takie jakieś za skromne. Powiedzmy szyku nie dodają
Co do zmian to z tłumikem brzmi lepiej niż z rurą, mniej bzyczy a bardziej buczy, koncóweczki to wiadomo niewiele inaczej gadają Natomiast z mocą to tak. Jak wspawalem rurę zamiast kata to poprawił sie duł (jak by moment) stał się taki zrywniejszy i wkręcał się dość wczesnie, ale równocześnie ucierpiała góra. Po zmianie rury na przelotowy jak by sie to wszystko troche wyrównało ( ze wskazaniem na polepszenie góry). Ogólnie jestem zadowolony.
Ps: najładniej pracował na obcietych koncówkach :lol:
8S3 No i to jest kalsyczna dwururka Te oryginalne małe rureczki jak dla mnie wyglądają trochę za mizernie, takie jakieś za skromne. Powiedzmy szyku nie dodają
Co do zmian to z tłumikem brzmi lepiej niż z rurą, mniej bzyczy a bardziej buczy, koncóweczki to wiadomo niewiele inaczej gadają Natomiast z mocą to tak. Jak wspawalem rurę zamiast kata to poprawił sie duł (jak by moment) stał się taki zrywniejszy i wkręcał się dość wczesnie, ale równocześnie ucierpiała góra. Po zmianie rury na przelotowy jak by sie to wszystko troche wyrównało ( ze wskazaniem na polepszenie góry). Ogólnie jestem zadowolony.
Ps: najładniej pracował na obcietych koncówkach :lol:
Pytałem, bo ja u siebie mam wyciętego kata i wstawioną rurę.
Co do dźwięku to trochę bzyczy ale przy 3tysi wyżej potrafi nieźle zaryczeć.
Poza tym powyżej ok 4 tys słychać taki fajny delikatny świst a to mi się strasznie podoba <ok> .
Też myślałem o tłumiku ale obawiam się trochę, ze będzie za cicha.
Z tego co pamiętam kolega ponczo montował w swoim ABC tłumik i na początku była cicha, a później się przepalił...
Ciekawy jestem jak to u Ciebie będzie, być może kupiłeś jakiś droższy, bo z tego co pamiętam tamten był z allegro (chodzą po 50zł).
Co do dźwięku to trochę bzyczy ale przy 3tysi wyżej potrafi nieźle zaryczeć.
Poza tym powyżej ok 4 tys słychać taki fajny delikatny świst a to mi się strasznie podoba <ok> .
Też myślałem o tłumiku ale obawiam się trochę, ze będzie za cicha.
Z tego co pamiętam kolega ponczo montował w swoim ABC tłumik i na początku była cicha, a później się przepalił...
Ciekawy jestem jak to u Ciebie będzie, być może kupiłeś jakiś droższy, bo z tego co pamiętam tamten był z allegro (chodzą po 50zł).
Fajna dwórurka choc proste bardziej mi podchodza.
U mnie po wywaleniu kata poprawil sie dół, na przelotowym koncowym gora dorownala dolowi ale ze bylo za glosno to jednak przelotowy wywalilem gora spadla ale po zalozeniu wkladki KN i zrobieniu zimnego dolotu do filtra wyczuwalnie poprawil sie moment w całym zakresie i teraz juz jestem pewien po dwoch miesiacach ze spadlo spalanie, nieznacznie ale spadlo. Co do takiego fajnego gwizdu to tez mam cos takiego kolo 4,5krpm
PS-hołard, na taki polysk lakieru to ja tutaj mam wyłączność :!:
U mnie po wywaleniu kata poprawil sie dół, na przelotowym koncowym gora dorownala dolowi ale ze bylo za glosno to jednak przelotowy wywalilem gora spadla ale po zalozeniu wkladki KN i zrobieniu zimnego dolotu do filtra wyczuwalnie poprawil sie moment w całym zakresie i teraz juz jestem pewien po dwoch miesiacach ze spadlo spalanie, nieznacznie ale spadlo. Co do takiego fajnego gwizdu to tez mam cos takiego kolo 4,5krpm
PS-hołard, na taki polysk lakieru to ja tutaj mam wyłączność :!:
- hołard
- Forum Audi 80
8S3 Z tego co pamiętam to mam tłumik AWG czyli taki co na allegro, ale nie jest dużo ciszej niż z rurą, powiedział bym że tylko zmienia się dzwięk ale głośność porównywalna. Ale jak po przepaleniu będzie jeszcze glośniejszy to bedzie w sam raz A ty masz masz jedną czy dwie rury?
słonikhehe wyłączność powiadasz :mrgreen:
W najblizszym czasie w końcu zajmę się podłączeniem mat grzewczych które już od dawna dawna leżą mnie w domku dzięki koledze Ogr <ok> .Kabelki już w drodze więc przed zimą zdąże
słonikhehe wyłączność powiadasz :mrgreen:
W najblizszym czasie w końcu zajmę się podłączeniem mat grzewczych które już od dawna dawna leżą mnie w domku dzięki koledze Ogr <ok> .Kabelki już w drodze więc przed zimą zdąże
Ostatnio zmieniony 02 lis 2008, 16:32 przez hołard, łącznie zmieniany 2 razy.
Baaardzo dawno nie wchodziłem pod auto ale z tego co pamiętam to wychodzą dwie z kolektora i dalej łączą się w jedną rurę.hołard pisze:8S3 Z tego co pamiętam to mam tłumik AWG czyli taki co na allegro, ale nie jest dużo ciszej niż z rurą, powiedział bym że tylko zmienia się dzwięk ale głośność porównywalna. Ale jak po przepaleniu będzie jeszcze glośniejszy to bedzie w sam raz A ty masz masz jedną czy dwie rury?
Fajnie gdybyś miał jakiś filmik z dźwiękiem, ciekawy jestem jak Twoja pracuje na tym wydechu z i tym tłumikiem.
Mnie ogólnie praca mojej się podoba, bo jeżdżę nią tylko w weekendy (chociaż ostatnio nawet w weekendy nie ) ale czasem jak zdaży się dłuższa jazda to trochę mnie to męczy. Nie jest głośna jak jakieś BMW ze "sportowym wydechem" ale ma taki chwilowy rezonans przy 2000 obr/min
- hołard
- Forum Audi 80
Czyli miałeś jeden kat, autka bodajże po 93r miały już tylko jeden.8S3 pisze:Baaardzo dawno nie wchodziłem pod auto ale z tego co pamiętam to wychodzą dwie z kolektora i dalej łączą się w jedną rurę.
Jak znajdę chwilkę to nagram jak gada :mrgreen: a ty nagrasz swoją maszynę. Odnośnie rezonansu przy 2000obr/min jeżeli mówmy o tym samym zjawisku to również miałem coś takiego i właśnie tłumik jest od tego żeby ten rezonans zlikwidować. U mnie jak by pomogło
Ps: simigaj częściej
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- przemko1982
- Audi 80 Klub
Kolego sam zakladales spryski do Coupe-tki?Masz fotki przy montażu?Mozesz napisać jak wyglada sprawa z instalacja tj podlaczeniem kosci do zbiorniczka?Jak wykonales otwory pod kosci?
Dostalem w prezencie od Kuzyna UR-Arek kosci do swojej Quattro i chce je zamontowac wraz z instalacja. Jakies porady?
z gory dzieki za pomoc !!!
Nasze Coupe QUattro 20V i 10v
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... catid,140/
Dostalem w prezencie od Kuzyna UR-Arek kosci do swojej Quattro i chce je zamontowac wraz z instalacja. Jakies porady?
z gory dzieki za pomoc !!!
Nasze Coupe QUattro 20V i 10v
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... catid,140/