[B3 Coupe 2.3 NG (133KM) ] kontrolka od wody zapala się
[B3 Coupe 2.3 NG (133KM) ] kontrolka od wody zapala się
witam, dziś zauważyłem, że miga mi kontrolka od cieczy chłodzącej, ale tylko przy ostrym skręcie w prawo i przy ostrym ruszaniu ze świateł, co ciekawe przy skrecie w lewo nie miga, stan płynu jest, wentylator włącza się, wskaźnik temp juz od dawna nie pokazuje temperatury bo już chyba 3 zamienniki wykończyłem, jaka może być tego przyczyna ? na postoju nie mruga nawet jak przegazuje do odcięcia.....co ciekawe dzieje się to przy zimnym jak i cieplym silniku :shock: sam już nie wiem..szukałem postów na ten temat ale o moim silniku mało tego jest....Prosze o pomoc.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
no to jest audi twojego kolegi już troszke sie zmieniała od tej pory ( mody ) ale zakup udany ten malutki problem tylko wyskoczył i musze go rozwiązać jak najpredzej bo mam w środe dłuuuuuuugą trase a nie lubie niespodzianek : )pozdro dla byłego właściciela spr ten pływaczek choć jakoś jak odkrecilem korek ( 2 miechy temu bo wymienilem plyn ) to nie widzialem zadnego plywaka
Pierwszy powód to może być trochę przy mało płynu. Zalej pod max i zobacz czy dalej tak się dzieje. Drugi powód to szwankujący czujnik od poziom płynu. Jest na samym dole zbiorniczka i z tego co mi wiadomo wymienialny tylko z całym zbiorniczkiem. Chyba nie za bardzo jest możliwość wymontowania samego czujnika.
Można też wyjąć zbiorniczek i go trochę wyczyścić ale u jednych to pomaga u innych nie.
Można też wyjąć zbiorniczek i go trochę wyczyścić ale u jednych to pomaga u innych nie.