Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 Coupe 2.3 NG (133KM) ] kontrolka od wody zapala się

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 Coupe 2.3 NG (133KM) ] kontrolka od wody zapala się

Post autor: fajgi » 31 paź 2008, 19:42

witam, dziś zauważyłem, że miga mi kontrolka od cieczy chłodzącej, ale tylko przy ostrym skręcie w prawo i przy ostrym ruszaniu ze świateł, co ciekawe przy skrecie w lewo nie miga, stan płynu jest, wentylator włącza się, wskaźnik temp juz od dawna nie pokazuje temperatury bo już chyba 3 zamienniki wykończyłem, jaka może być tego przyczyna ? na postoju nie mruga nawet jak przegazuje do odcięcia.....co ciekawe dzieje się to przy zimnym jak i cieplym silniku :shock: sam już nie wiem..szukałem postów na ten temat ale o moim silniku mało tego jest....Prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 31 paź 2008, 19:46

Możesz mieć dziurawy/pęknięty pływak bądź zarosnoł kamieniem lub innym glonem przez co jest cięższy i idzie na dno tak jak by był niski poziom płynu. Sprawdź też styki.

Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajgi » 31 paź 2008, 20:01

pływak ? gdzie ? w zbiorniczku ? nie zauwazylem tam zadnego ? kabelki tez zadne tam nie dochodza... :-|

Awatar użytkownika
kojtek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojtek » 31 paź 2008, 20:23

od kiedy jesteś właścicielem tej coupe,mój kolega(Krzysiek) z Działdowa jakiś czas temu sprzedał identyczną? moim zdaniem powinien być czujnik w zbiorniczku wyrównawczym.Sprawdź dobrze kolega Grzegorzbielsko ma rację.

Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajgi » 31 paź 2008, 20:28

no to jest audi twojego kolegi :) już troszke sie zmieniała od tej pory ( mody ) ale zakup udany :) ten malutki problem tylko wyskoczył i musze go rozwiązać jak najpredzej bo mam w środe dłuuuuuuugą trase a nie lubie niespodzianek : )pozdro dla byłego właściciela :) spr ten pływaczek choć jakoś jak odkrecilem korek ( 2 miechy temu bo wymienilem plyn ) to nie widzialem zadnego plywaka :/

topgear68

Post autor: topgear68 » 01 lis 2008, 15:26

ja tak mialem jak bylo malo plynu w zbiorniczku, po wymianie tylko podczas krecenia baczkow czasem pare razy mignie, moj wskaznik temperatury raz dziala raz nie, wiec radze ci zebys kontrolowal temp oleju przy spokojnej jezdzi mi oscyluje w granicach 70-80 stopni C <ok>

Awatar użytkownika
kojtek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojtek » 11 lis 2008, 10:06

Kolega ma teraz a4 ale miło wspomina tą coupete silnik ma teraz 1,8 ; <ok> 125 km

Awatar użytkownika
cosmeet
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cosmeet » 11 lis 2008, 10:58

Pierwszy powód to może być trochę przy mało płynu. Zalej pod max i zobacz czy dalej tak się dzieje. Drugi powód to szwankujący czujnik od poziom płynu. Jest na samym dole zbiorniczka i z tego co mi wiadomo wymienialny tylko z całym zbiorniczkiem. Chyba nie za bardzo jest możliwość wymontowania samego czujnika.
Można też wyjąć zbiorniczek i go trochę wyczyścić ale u jednych to pomaga u innych nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl