[B3, B4] nie otwiera sie maska
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Chrisdot pisze:Czy cięgno do otwierania maski w B3 i B4 jest dokładnie takie samo? Urwała mi się linka (mam B3) i nie wiem czy mogę kupić linkę wymontowaną z B4.
Poczytaj,było kilka tematów wyżej w tym samym dziale
https://audi80.pl/b4abtlinka-otwiera ... t41182.htm
No to Panowie, ja dam wam zadanie
Sprawa wygląda tak, urwała się linka od jednego bolca od strony pasażera i za nic nie idzie wymacanie tego bolca (audi 80 b4 2.8) i mam problem bo nie wiem co robić, atrapy zdejmowałem to tylko doszedłem do linki i trzyma się prawego bolca od strony kierowcy.
Osłonę zdjąłem to chłodnica zasłania...
Myślicie że zdjęcie zderzaka pomoże ?
Uważam że innego wyjścia nie ma, ale i tak nie jestem tego pewny czy się uda, masakra, nie chcę go ciąć!
Nawet nie wiem ja zderzak z niego ściągnąć żeby nic nie uszkodzić...
Sprawa wygląda tak, urwała się linka od jednego bolca od strony pasażera i za nic nie idzie wymacanie tego bolca (audi 80 b4 2.8) i mam problem bo nie wiem co robić, atrapy zdejmowałem to tylko doszedłem do linki i trzyma się prawego bolca od strony kierowcy.
Osłonę zdjąłem to chłodnica zasłania...
Myślicie że zdjęcie zderzaka pomoże ?
Uważam że innego wyjścia nie ma, ale i tak nie jestem tego pewny czy się uda, masakra, nie chcę go ciąć!
Nawet nie wiem ja zderzak z niego ściągnąć żeby nic nie uszkodzić...
Ja na wszelki wypadek gdyby się linka zerwała , nauczyłem się otwierać od spodu .
Trochę ciężko bo trzeba najechać przednimi kołami na coś coby można było tam zajrzeć , no i jeśli się jest samemu to latareczka w zęby i mamy taki widok .
Nad plastikową zębatką idzie poziomo linka i jeśli się ona urwie , to trzeba czymś sztywnym pchnąć w kierunku chłodnicy ucho sprężyny ( druta sprężystego ) i jedna strona odskakuje .
Podobnie po drugiej stronie i gotowe .
Zawsze jak jestem w kanale i sobie przypomnę , to ćwiczę takie otwieranie , pomimo że linka sprawna - nie urwana .
Trochę ciężko bo trzeba najechać przednimi kołami na coś coby można było tam zajrzeć , no i jeśli się jest samemu to latareczka w zęby i mamy taki widok .
Nad plastikową zębatką idzie poziomo linka i jeśli się ona urwie , to trzeba czymś sztywnym pchnąć w kierunku chłodnicy ucho sprężyny ( druta sprężystego ) i jedna strona odskakuje .
Podobnie po drugiej stronie i gotowe .
Zawsze jak jestem w kanale i sobie przypomnę , to ćwiczę takie otwieranie , pomimo że linka sprawna - nie urwana .