[80 B4 ] otwieranie centralnego z pilota
[80 B4 ] otwieranie centralnego z pilota
Witam posiadam w swojej audicy seryjny centralny zamek otwierany kluczykiem chce przerobic na otwieranie pilotem od czego mam zaczac najlepiej gdybyscie dawali linki z allegro co kupic.Pozdrawiam
Z takim podejściem to widzę kolego, że nie wykazałeś się za dużą inicjatywą w zdobyciu nawet podstawowych informacji, a to nie jest chwalone na żadnym forum :evil: . W takim wypadku chyba poprę kolegów, abyś oddał sprawę założenia sterowania centralnym w ręce prawdziwego fachowca. Prawdziwego, bo widziałem już instalacje robione "na szybko", gdzie wszystkie kable wisiały luzem (jedynie skręcone a nie lutowane) a po odkręceniu półki, całe bebechy wypadały na podłogę. Z taką instalacją po max kilku latach zaczną się dziać cuda.maxbgrant pisze:...od czego mam zaczac najlepiej gdybyscie dawali linki z allegro co kupic.Pozdrawiam
Ja zakładałem alarm łącznie ze sterowaniem centralnym do swojego auta sam. W coś takiego bawiłem się pierwszy raz. W pierwszej kolejności poświęciłem sporo czasu na zdobycie potrzebnych informacji, schematów i wszystkiego co mogło pomóc (na forum jest tego sporo i nie tylko tu) a dopiero wtedy zabrałem się za dłubanie. Dzięki temu udało mi się niczego nie spalić i montaż wykonałem solidnie. Kosztowało mnie to sporo czasu, cierpliwości i pracy ale dzięki temu do dzisiaj wszystko działa jak należy. Tylko w taki sposób można rzeczywiście zaoszczędzić i mieć pewność, że instalacja jest poprawna.
Tak więc kolego, jeśli ciebie to nie przeraziło i chcesz powalczyć to polecam:
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,45/ tam masz schemat centralnego
i najważniejsze:
search.php
Pozdrawiam