[ALL] Pytania odnośnie silnika 1.6TD.
wizualnie, to wydaje mi sie ze jest taka sama jak u mnie czyli ta 590cm, a te małe jak oglądałam to mają tez inny wiatrak niz u mnie jest - większy troche
Ostatnio zmieniony 05 lis 2008, 00:40 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest ta mała chłodnica, to autko w Łodzi na szrocie na rozbiórke stoi i to jest 1,8 benzyna z przodu tez widac ze mniejsza, czyli Ty masz taką jak u mnie na 100%
edit://
ciezko ori trafic te duzą bo jak szukam, najczesciej to te małe są.. nie wiem tylko czy moze pasuje od B4 od diesla. bo jesli tak to jest większa szansa jakiegoś anglika gdzieś na rozbiórce trafić
edit://
ciezko ori trafic te duzą bo jak szukam, najczesciej to te małe są.. nie wiem tylko czy moze pasuje od B4 od diesla. bo jesli tak to jest większa szansa jakiegoś anglika gdzieś na rozbiórce trafić
Ostatnio zmieniony 05 lis 2008, 01:02 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
i też musze szukaćbo jak widać a zdjęciu to mi cieknie :cry:Gosia pisze:czyli Ty masz taką jak u mnie na 100%
Mało ot się zrobił :mrgreen: więc wracamy do tematu:
prosze jak ktoś ma o zdjęcia silników 1,6td, żebym mogł porównać co bedzie mi brakować jak założe do mojej budy 1,6td. Zdjęcia można wysyłać na e-mail: spiczi0[at]op.pl pozdrawiam i dziękuje
Chłodnica jest ta sama tylko wiatrak ma 2 biegi ale tym się nie martwię. Mam głowice wyremontowaną wygląda jak nówka wszystkie panewki nowe tłoki 80% uszczelki, pompę z wtryskową i turbo jeszcze ostatnio gdzie widziałem wał z diesla w domu także nie jest tak źle. Potrzebuje blok chłodnice oleju wszystkie węże olejowe i do IC. I to chyba by było na tyle. Właśnie mi też by sie fotki przydały TD szczególnie mi chodzi chłodnice oleju i jej połączeniaspiczi pisze:czyli co już masz? bo skoro nie masz bloku to nie wiele masz? chyba nie będziesz brał częsci z "jk"? poza tym do TD trzeba chyba większą chłodnice
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Trzeba wszystko :lol: każdą część :lol: , a tak na poważnie to zdjęcia kolektora wydechowego bo chyba z diesla do td nie bedzie pasował, układ chłodzenia (jak to turbo jest podpięte do wody), i jak turbo jest podpięte do układu smarowania (chłodniczka olejowa) i kilka takich ogólnych zdjęć silnika. pozdrawiam i dziękuje.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
same turbo jak bedzie dobre to warto kupic reszte mozna zrobic wystarczy dobry mechanik najlepiej kolega zeby za prawie free robil ;p albo ksiazka i samemu robic mozna ewentulanie niech ktos pomoze z rozrzadem ustawic reszta powinna byc prosta jezeli mowimy o remoncie silnika wystarczy dobr zestaw kluczy, duzo cierpliwosci, stalowe nerwy i mozna remontowac moze sie nada i bedzie 1,6 td:)
Kolektor wydechowy niestety nie będzie pasował (w 1,6 do kolektora przykręcona jest rura wydechowa, a w 1,6TD turbina) trzeba będzie wymienić również rurę wydechową do pierwszego tłumika, reszta wydechu jest taka sama.spiczi pisze:zdjęcia kolektora wydechowego bo chyba z diesla do td nie bedzie pasował
Według mnie to jest to samo kolektor wydechowy w 1.6d jest mocowany na cztery śruby do tłumika które widać nawet z góry o tak samo jest mocowane turbo i to raczej będzie działać.Mobilek pisze:Kolektor wydechowy niestety nie będzie pasował (w 1,6 do kolektora przykręcona jest rura wydechowa, a w 1,6TD turbina) trzeba będzie wymienić również rurę wydechową do pierwszego tłumika, reszta wydechu jest taka sama.
[center] [/center]matt1988 pisze:Według mnie to jest to samo kolektor wydechowy w 1.6d jest mocowany na cztery śruby do tłumika które widać nawet z góry o tak samo jest mocowane turbo i to raczej będzie działać.
[center] Na fotkach masz oryginalne części, górne rysunki silnik 1,6 (JK), dolne 1,6 TD (SB) czterema śrubami to jest mocowana rura wydechowa do turbiny, a w silniku wolnossącym do kolektora kołnierz rury jest przykręcany trzema.[/center]
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- bieniek1984
- Forum Audi 80