[1.6TD SB] Jak wymienić ten filtr paliwa?.
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
[1.6TD SB] Jak wymienić ten filtr paliwa?.
Do Labiel: nie zamykaj prosze tego tematu, szukałem juz o tej wymianie i nic takiego nie znalazłem, nie ma opisanego nic jak wymienia się ten filtr ktory ja mam.
witam przyszedł czas na wymiane paru elementów, ponizej jest zdjecie mojego filtra paliwa w moim Zetorze chciałbym go sobie wymienić, kupiłem już nowy nawet. Lecz za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac co odkrecic itp... prosze o pomoc PS z filtrem powietrza, oleju i z samym olejem sobie już poradziłem
witam przyszedł czas na wymiane paru elementów, ponizej jest zdjecie mojego filtra paliwa w moim Zetorze chciałbym go sobie wymienić, kupiłem już nowy nawet. Lecz za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac co odkrecic itp... prosze o pomoc PS z filtrem powietrza, oleju i z samym olejem sobie już poradziłem
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 17:15 przez lukaszk1989r, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mu chodzi chyba generalnie o "traktora" czyli diesla.kula_sc pisze:zetorze
A więc tak. Wyciągasz filtr z tej opaski. Potem musisz go wykręcić z podstawki. Może to być nie co trudne jeśli nikt przez wiele lat go nie ruszał. Potem wkręcasz nowy filtr i po sprawie. Wszystko wygląda podobnie jak w przypadku filtru olejowego.
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Można zalać filtr ON. Jak nie zalejesz też by poszedł w końcu, ale będzie to trwać o wiele dłużej i szkoda kręcić kiedy w pompie nie ma ropki.
Z tego co słyszałem to niektórzy zalewają filtr najpierw olejem żeby przesmarować pompę. Nie wiem na ile to jest skuteczne.
Co do zapowietrzenia to powinien sam się odpowietrzyć.
Z tego co słyszałem to niektórzy zalewają filtr najpierw olejem żeby przesmarować pompę. Nie wiem na ile to jest skuteczne.
Co do zapowietrzenia to powinien sam się odpowietrzyć.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2008, 23:01 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja kupiłem sobie taki dodatek do paliwa firmy Castrol. kosztuje cos 20zł a wystarczan chyba na 250l a moze nawet więcej.Labiel pisze:Dlatego napisałem że nie wiem na ile jest to skuteczne. Sam nigdy tego nie robiłem i raczej testować nie będę.slawek88yo pisze:a po co wlewać olej skoro ropa jest tłusta a pompa wtryskowa smarowana jest ropą jak by nie patrzył
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: