no a JR tez przeciez bylo na hydraulice, wiec nie wiem o co ci chodzi zbytnio...mowisz polslowkami...Vision pisze:w tym zmianaprzemo89_2006 pisze:JP juz jest na chydraulice a ja wlasnie taki posiadam.
[ Dodano: 2008-11-11, 13:43 ]
[b3 1.6 TD] Modyfikacje - Turbo K24 - foto
-
- Forum Audi 80
Aha to nawet nie wiedzialem, dowiedziałem sie czegoś nowego.Solskier pisze:Label nie w tym aucie! Tu WG sterowany jest ciśnieniowo prosto z turbiny, osiągnie ciśnienie przełamania sprężyny - otwiera zawór, w wielkim skrócie tu nie ma N75 Tak jak ja już powiedziałem bez sprawdzenia manometrem ciśnienia w układzie podczas jazdy nie mamy o czym rozmawiać!labek pisze:Ten zawór o ktory ci chodzi to chyba WASTGATE (WG) i on jest sterowany przez czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym
I Labek nie Label, nie jestem etykietą hehe <ok>
ups nie bylem na bieżącoprzemo89_2006 pisze:Fakt ze turbo jest duze ale jak i pompa jak i turbo pochadza z JR i u siebie mam i pompe z wtryskami i turbo zalozone z tego silnika, a tamten silnik chodzil jak rakieta
[ Dodano: 2008-11-11, 13:55 ]
daj foto silnika ja bym nie stawiał na wałek , bo to samo hydro
-
- Forum Audi 80
ale mojego silnika czy tamtego??Vision pisze:ups nie bylem na bieżącoprzemo89_2006 pisze:Fakt ze turbo jest duze ale jak i pompa jak i turbo pochadza z JR i u siebie mam i pompe z wtryskami i turbo zalozone z tego silnika, a tamten silnik chodzil jak rakieta
[ Dodano: 2008-11-11, 13:55 ]
daj foto silnika ja bym nie stawiał na wałek , bo to samo hydro
-
- Forum Audi 80
LDA dziwnie podłączone dmuchnij lekko pompką w grzybek , co jest z tym smarowaniem turbo jest podłączone , foty z montażu ,
[ Dodano: 2008-11-11, 14:41 ]
jeśli wirnik i zawór turbo ok , to pompa , ewentualnie nieszczelność na kolektorach
ok graty z gofra VWprzemo89_2006 pisze:mam tylko mojego bo tamten to u kumpla lezy a mi sie nie chce jechac.
jeśli wirnik i zawór turbo ok , to pompa , ewentualnie nieszczelność na kolektorach
-
- Forum Audi 80
no oczywiscie zew smarowanie podlaczone, wszystko popodlaczane tam gdzie trzeba. mnie tylko ciekawi jedna rzecz, jak takie male cisnienie potrafi nacisnac tego pina w tym lda, musze kiedy zrobic eksperymenta i wsadzic tam jakas miekciejsza sprezynke...Vision pisze:LDA dziwnie podłączone dmuchnij lekko pompką w grzybek , co jest z tym smarowaniem turbo jest podłączone , foty z montażu ,ok graty z gofra VWprzemo89_2006 pisze:mam tylko mojego bo tamten to u kumpla lezy a mi sie nie chce jechac.
[ Dodano: 2008-11-11, 14:47 ]
no turbo to jest miodzio, wirnik nnie ma nawet zadnej lopatki zarysowanej, luz znikomy, zawor wyjmowany, sprawdzalem sprezarka i chodzi idealnie, kolektory szczelne, dydechowy nawet lekko dalem pasty do wydechow jakiejs zajebistej firmy bo 34zl dalem za malatubke i konsystencje ma takiego jakby kleju bialego. a i jeszcze nie mam kolanka wydechowego od turba i caly wydech jest nie podlaczony, to moze tez minimalnie przeszkadzac w rozpedzeniu turba?? chyba nie...Vision pisze:LDA dziwnie podłączone dmuchnij lekko pompką w grzybek , co jest z tym smarowaniem turbo jest podłączone , foty z montażu ,ok graty z gofra VWprzemo89_2006 pisze:mam tylko mojego bo tamten to u kumpla lezy a mi sie nie chce jechac.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Troszke inne jak z audi ale normalnie jest podpięte.Vision pisze:LDA dziwnie podłączone dmuchnij lekko pompką w grzybek , co jest z tym smarowaniem turbo jest podłączone , foty z montażu ,
A co powiecie Panowie na eksperyment typu podnieść tak do momentu aż zacznie ciężko schodzić z obrotów (i wtedy ją lekko cofnąć) wtedy była by pewność ze nie brakuje paliwa.
przemo89_2006, A jak tam z dymieniem u Ciebie ?
Sory :oops: przez przypadek musiało mi się kliknąć "l" zamiast "k" bo leżą blisko siebie a może flaszeczka <wodka> z etykietka <mikolaj>labek pisze:I Labek nie Label, nie jestem etykietą hehe <ok>
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, 15:29 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.