Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.3 NG] Problem z numerami na przepływomierzu...

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
PiSi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.3 NG] Problem z numerami na przepływomierzu...

Post autor: PiSi » 13 lis 2008, 18:42

Witam :)
mam problem z przepływomierzem silnik posiada instalacje LPG (straszny błąd ale stalo sie) i jak mozna sie domyślić kichło mu sie no ale zawsze chodził na benzynie po strzale do czasu...
pewnego razu strzelil i od tamtej pory nie chodzi na benzynie (chodzi ale powyżej 2500obr\min jeśli wskazowka spadnie niżej silnik buczy i gasnie)teraz chodzi ale non stop na LPG nawet przy zapalaniu ponadto pali mi przy spokojnej jeździe 25 l gazu na 100 km no i jestem pewien ze to wina rozdzielacza z przepływomierzem...
a więc chce kupic drugi i tu pojawia sie problem bo sa na nich numerki...
słyszałem opinie ze jesli nie beda sie zgadzac z tymi co miałem to silnik nie bedzie chodzil poprawnie CZY TO PRAWDA??
znalazlem przeplywomierz z rozdzielaczem i na rozdzielaczu numer sie zgadza a na przepływomierzu nie czy ktoś wie czy bedzie mi to dzialać poprawnie??
Proszę o szybką pomoc bardzo cieżko dostac ta czesc do tego modelu silnika i moze ktoś mnie wyprzedzić (znowu) z kupnem...

Padre (LDZ)
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Padre (LDZ) » 14 lis 2008, 04:46

Kolego mechanikiem nie jestem, jednak wydaje mi się że przepływka powinna mieć dokładnie ten sam numer co poprzednia. Zwłaszcza w przypadku przepływomierza, bo to on a nie rozdzielacz najprawdopodobniej został uszkodzony Sądzę, że ma to znaczenie podczas współpracy z ECU. Niedawno miałem ten sam problem. Walnęło tak, że się przeciwwaga w przepływce poluzowała. Moje poszukiwania trwały ponad dwa miesiące, ale się udało. W międzyczasie pisałem do serwisu Boscha z prośbą o odpowiedź na pytanie, które Ciebie nurtuje, ale panowie nie raczyli zaszczycić mnie odpowiedzią.
Nie jestem pewien ile w tym prawdy, ale podobno znaczenie ma nawet kolor tabliczki z numerem części. Mam nadzieję, źe bardziej doświadczeni koledzy wypowiedzą się w tej sprawie. Jeśli do tego zdementują, to co napisałem to tym lepiej dla Ciebie.
Pozdrawiam

PiSi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiSi » 14 lis 2008, 14:41

Hmm ja słyszałem że oby średnica tego przepływomierza się zgadzała to będzie chodził... ale szczerze sam w to wątpię nikt głupi tam tej blaszki z nr. nie wymyślił... dzięki za info

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl