witam wszystkim.pisze do was z taka sprawa .mam audui b2 2.0 5 cylindrowna w konkretnym stanie ale na osce i chcial bym bardzo wpakowac tam naped quattro i troche mocniejszy silnik .mam do kupienia za dobra cene audi 100 c3 w quattro i silniku 2,3 na 20 zaworach 170 km.i tak zastanawiam sie czy da rade przezucic to wszystko tdo mojej. wiem ze z silnikiem i skrzynia nie bedzie wielkich problemow tak mi sie zdaje ale z quattro nie wiem i licze na wasza pomoc
pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-11-16, 09:02 ]
da rade wpakowac wszystko z tej 100-tki czy szukac czegos innego??podpowiedzcie cos a moze 2.2 turbo o s4 marzy mi sie to
Na początek proszę zapoznaj się z regulaminem. Głownie z nazewnictwem tematów. Stosuj TAGi.
[B2] Quattro w B2.
[B2] Quattro w B2.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 10:08 przez prymusso, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Temat typu czy się da był poruszany w prawdzie już parę razy i jak wiadomo wszystko się da zrobić jak się ma gdzie, czym i głowę na karku. Generalnie na pewno taniej wyjdzie kupić całą budę od Quattro niż przerabiać tą. Tak w ogóle pyta o to tyle osób a ile tak naprawdę tego dokonało, bo coś mi się zdaje że jeszcze nikt się nie pochwalił swoimi osiągnięciami ? <ok>
czasem mam wrazenie, ze niektorzy pytaja o to z gory wiedzac, ze i tak tego nie zrobia bo to bardzo droga zabawa. licza na "ochhh achhhh" ze strony innych uzytkownikow czy co?!Solskier pisze:Tak w ogóle pyta o to tyle osób a ile tak naprawdę tego dokonało, bo coś mi się zdaje że jeszcze nikt się nie pochwalił swoimi osiągnięciami ?
tak to bedzie najlepsze rozwiazanie, kup sobie.prymusso pisze:a moze 2.2 turbo o s4
własnie tego sie obawialem ze budy na osce i w quattro roznia sie czyms .jestem laikiem w tych sprawach bo nawet nigdy nie widzialem ukladu napedowego quattro w takiej 80-tce.a czym sie roznia takie budy ???mam sprzet do spawania i jestem spawaczem to troche mozna by bylo pospawac .ale to zapewne nadal kupa kasy i zachodu .myslalem ze to pyk myk ze w kazda bude stworzona jest do quattro odrazu to sie popmylilem
-
- Forum Audi 80