Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B2] Quattro w B2.

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
prymusso
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B2] Quattro w B2.

Post autor: prymusso » 16 lis 2008, 08:54

witam wszystkim.pisze do was z taka sprawa .mam audui b2 2.0 5 cylindrowna w konkretnym stanie ale na osce i chcial bym bardzo wpakowac tam naped quattro i troche mocniejszy silnik .mam do kupienia za dobra cene audi 100 c3 w quattro i silniku 2,3 na 20 zaworach 170 km.i tak zastanawiam sie czy da rade przezucic to wszystko tdo mojej. :-D wiem ze z silnikiem i skrzynia nie bedzie wielkich problemow tak mi sie zdaje ale z quattro nie wiem i licze na wasza pomoc :)
pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-11-16, 09:02 ]
da rade wpakowac wszystko z tej 100-tki czy szukac czegos innego??podpowiedzcie cos :) a moze 2.2 turbo o s4 :) marzy mi sie to :)

Na początek proszę zapoznaj się z regulaminem. Głownie z nazewnictwem tematów. Stosuj TAGi.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 10:08 przez prymusso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 16 lis 2008, 10:11

Temat typu czy się da był poruszany w prawdzie już parę razy i jak wiadomo wszystko się da zrobić jak się ma gdzie, czym i głowę na karku. Generalnie na pewno taniej wyjdzie kupić całą budę od Quattro niż przerabiać tą. Tak w ogóle pyta o to tyle osób a ile tak naprawdę tego dokonało, bo coś mi się zdaje że jeszcze nikt się nie pochwalił swoimi osiągnięciami ? <ok>

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 16 lis 2008, 10:15

Solskier pisze:Tak w ogóle pyta o to tyle osób a ile tak naprawdę tego dokonało, bo coś mi się zdaje że jeszcze nikt się nie pochwalił swoimi osiągnięciami ?
czasem mam wrazenie, ze niektorzy pytaja o to z gory wiedzac, ze i tak tego nie zrobia bo to bardzo droga zabawa. licza na "ochhh achhhh" ze strony innych uzytkownikow czy co?!
prymusso pisze:a moze 2.2 turbo o s4
tak to bedzie najlepsze rozwiazanie, kup sobie.

prymusso
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: prymusso » 16 lis 2008, 10:29

własnie tego sie obawialem ze budy na osce i w quattro roznia sie czyms .jestem laikiem w tych sprawach bo nawet nigdy nie widzialem ukladu napedowego quattro w takiej 80-tce.a czym sie roznia takie budy ???mam sprzet do spawania i jestem spawaczem to troche mozna by bylo pospawac .ale to zapewne nadal kupa kasy i zachodu .myslalem ze to pyk myk ze w kazda bude stworzona jest do quattro odrazu :-) to sie popmylilem :-D

vwcorjacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vwcorjacek » 16 lis 2008, 11:35

Zrobilem takie cos pare lat temu,jezdzi do dzis.Nastepne było 4x4 w vw corrado.
Problemów jest pare ale wszystkie do przejscia.
W moim przypadku dawcą był sedan b2 80 quattro.
W pierewszej kolejnosci skrzynia z quattro nie zmieści ci sie w tunelu ośki.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 16 lis 2008, 16:56

prymusso pisze:jestem laikiem w tych sprawach bo nawet nigdy nie widzialem ukladu napedowego quattro
No to stary nie mamy o czym w ogóle rozmawiać... jak chcesz wyrezać coś co nawet na oczy nie widziałeś :-? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl