witam
właśnie widziałem na parkingu jak gościu w golfie III miał zrezaną ramkę zmiany biegów w ten oto sposób
i powiem że bardzo mi się spodobało i chciałbym takie coś zamontować spolerować drążek i gałkę.
On miał czarne a ja chciałbym zrobić z blachy no i teraz pytanie z jakiej najlepiej grubości i czy z stalowej lub aluminiwej-chodzi oczywiście o taką z połyskiem :mrgreen:
I jeszcze jedno czym najlepiej wyciąć te otwory???Chciałbym to zlecić jakijś firmie ale za bardzo nie wiem z jakim sprzętem
Co myślicie??
Nie piszczie że głupota bo w ciągu kilku minut możnabyłoby to ściągnąć i założyć mieszek głupotą jest czepianie plastikowych nakładek na pedały :lol:
[b3 coupe]rezanie ramki zmiany biegów??
Najlepiej wykonać to chyba z aluminium lub z jakiegoś ciemnego plastiku. Najpierw narysuj sobie szablon odręcznie lub np. w AutoCadzie na jakiejś twardej tekturce, wytnij i przyłóż do lewarka, żeby sprawdzić i dopasować do lewarka. Jeżeli by pasowało, to wystarczy tylko wyfrezować otwory, lub wywiercić na wiertarce stołowej.
Żeby pasowało to do ciemnego wnętrza Audi, ja bym zrobił jeszcze inaczej. Wypalił laserem w blasze otwór, ocynkował ją żeby nie rdzewiała i na koniec obszył czarną skórką. Możliwości jest wiele, no i trzeba mieć narzędzia Pobawiłbym się w wykonanie takiej płytki, ale nie mam za bardzo czasu
Żeby pasowało to do ciemnego wnętrza Audi, ja bym zrobił jeszcze inaczej. Wypalił laserem w blasze otwór, ocynkował ją żeby nie rdzewiała i na koniec obszył czarną skórką. Możliwości jest wiele, no i trzeba mieć narzędzia Pobawiłbym się w wykonanie takiej płytki, ale nie mam za bardzo czasu