Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 coupe]rezanie ramki zmiany biegów??

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

[b3 coupe]rezanie ramki zmiany biegów??

Post autor: shellah » 15 lis 2008, 15:51

witam
właśnie widziałem na parkingu jak gościu w golfie III miał zrezaną ramkę zmiany biegów w ten oto sposób
Obrazek
i powiem że bardzo mi się spodobało i chciałbym takie coś zamontować spolerować drążek i gałkę.
On miał czarne a ja chciałbym zrobić z blachy no i teraz pytanie z jakiej najlepiej grubości i czy z stalowej lub aluminiwej-chodzi oczywiście o taką z połyskiem :mrgreen:
I jeszcze jedno czym najlepiej wyciąć te otwory???Chciałbym to zlecić jakijś firmie ale za bardzo nie wiem z jakim sprzętem :-/
Co myślicie??

Nie piszczie że głupota bo w ciągu kilku minut możnabyłoby to ściągnąć i założyć mieszek :-P głupotą jest czepianie plastikowych nakładek na pedały :lol:

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 15 lis 2008, 18:21

Tez kiedys myslałem zeby cos takiego zrobic u siebie ale plan poległ. Mam nadzieje ze tobie sie top uda, i musi byc dobrze wypolerowana :mrgreen:

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 16 lis 2008, 13:12

Kolego to nie jest tylko kwestia wycięcia, żeby ładnie wyglądało. Trzeba dobrze wymierzyć skoki między biegami, tak żeby np wrzucając na blaszce trójkę nie wchodziła piątka itp. Poza tym jak skok będzie za krótki to nie wbijesz biegu, bo blacha będzie przeszkadzać.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 16 lis 2008, 14:28

Byłem sprawdzic i robiąc takie cos trzeba wziac pod uwage to ze lewarek nie jest gładki na całej dlugości. Dołem jest poszerzany bo tam mocownana jest spręzyna itp, więc ta ramka musiała by być podniesiona. Teraz tego nie widać bo jest mieszek.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 16 lis 2008, 14:43

Tak jak pisałem mam zamiar robić to z głową a drążek lewarka wymienię na taki z hyundaya bo akurat posiadam(chyba z coupe) który ma pręt 2 razy cieńszy :-P
Moje pytanie jest takie z jakiej blachy to zrobić i czym wyciąć?

marianb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marianb » 16 lis 2008, 14:47

Najlepiej wykonać to chyba z aluminium lub z jakiegoś ciemnego plastiku. Najpierw narysuj sobie szablon odręcznie lub np. w AutoCadzie na jakiejś twardej tekturce, wytnij i przyłóż do lewarka, żeby sprawdzić i dopasować do lewarka. Jeżeli by pasowało, to wystarczy tylko wyfrezować otwory, lub wywiercić na wiertarce stołowej.
Żeby pasowało to do ciemnego wnętrza Audi, ja bym zrobił jeszcze inaczej. Wypalił laserem w blasze otwór, ocynkował ją żeby nie rdzewiała i na koniec obszył czarną skórką. Możliwości jest wiele, no i trzeba mieć narzędzia ;-) Pobawiłbym się w wykonanie takiej płytki, ale nie mam za bardzo czasu ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl