[2.3 20V 7A] Słaba skuteczność hamulców
[2.3 20V 7A] Słaba skuteczność hamulców
Witam
Dzisiaj audik był na przeglądzie i nie powinien go w sumie przejść. Okazuje się, że całkowita skuteczność hamulców to 19%, najgorszy jest tył.
Wszytskie klocki i tarcze nowe i markowe, zaciski OK.
Czy niedomagające wspomaganie (twardy pedał) może mieć na to wpływ?
Czy może w quattro nie da się sprawdzić skutecznie hamulców na rolkach?
Moim zdaniem hamulce są OK, tylko z powodu słabego serwa trzeba mocniej pedał przyciskać
Dzisiaj audik był na przeglądzie i nie powinien go w sumie przejść. Okazuje się, że całkowita skuteczność hamulców to 19%, najgorszy jest tył.
Wszytskie klocki i tarcze nowe i markowe, zaciski OK.
Czy niedomagające wspomaganie (twardy pedał) może mieć na to wpływ?
Czy może w quattro nie da się sprawdzić skutecznie hamulców na rolkach?
Moim zdaniem hamulce są OK, tylko z powodu słabego serwa trzeba mocniej pedał przyciskać
jezeli kola nie wytracaja predkosci na rolkach , to moze byc wina albo serwa , albo ABS , jezeli posiadasz takowy w swym aucie . Moze odpowietrzenie z serwa jest nieszczelne ( mialem taki przypadke u siebie) , a twardy pedal znaczy zwykle zapowietrzenie ukladu , badz niesprawny ABS / serwo przy braku ABSu ...
Leo, jeśli pedał mam miękki a przy gwałtownym naciśnięciu zapala się kontrolka to winę ponosi tylko akumulator ciśnienia, czy wzmacniacz również?
Po szybkim dwukrotnym naciśnięciu pedał ma normalna pozycję pracy i wraz z postępem pedału hamulca wzrasta jego skuteczność.
Gruszkę już zakupiłem nową i czekam na resztę gratów do remontu hamulców.
Nie spodziewałem się, że potrzebne będzie coś jeszcze.
Ile kosztuje ten wzmacniacz?
ps. Dodam, że hamulce mam odpowietrzone. Robiłem to dosyć długo na włączonym silniku przy okazji wymiany wężyków. Myślę, że zrobiłem to dobrze ale różnie to może być.
ps2. Czy winę za małe ciśnienie w układnie może ponosić nieszczelny ( poci się) wąż wspomagania czy jest to zupełnie wina gruchy?
Po szybkim dwukrotnym naciśnięciu pedał ma normalna pozycję pracy i wraz z postępem pedału hamulca wzrasta jego skuteczność.
Gruszkę już zakupiłem nową i czekam na resztę gratów do remontu hamulców.
Nie spodziewałem się, że potrzebne będzie coś jeszcze.
Ile kosztuje ten wzmacniacz?
ps. Dodam, że hamulce mam odpowietrzone. Robiłem to dosyć długo na włączonym silniku przy okazji wymiany wężyków. Myślę, że zrobiłem to dobrze ale różnie to może być.
ps2. Czy winę za małe ciśnienie w układnie może ponosić nieszczelny ( poci się) wąż wspomagania czy jest to zupełnie wina gruchy?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 11:27 przez zserty, łącznie zmieniany 1 raz.