[80,b3] - po wymianie amorów tłucze
[80,b3] - po wymianie amorów tłucze
panowie ze 4 tygodnie temu wysiadły mi amortyzatory na tyle, wiec nie czekajac chwili wzialem karte pojechałem kupilem i sa juz włozone(załozyłem MagantiMaranelli), problem zniknał ale na chwile...po 3 tyg znow czuje tłuczenie a najbardziej w tylnym lewym kole co moze byc przyczyna tego?
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziwne że ustało. podjedz na stacje niech zobaczą, jak ostatnio wymieniałem u siebie amory i też nie ma 100% ciszy, na większy dołkach słychać delikatne stukanie, rozmawiałem z dwoma mechaniorami i powiedzieli zarówno jeden i drugi że w audi są wkłady, i że jak wymienia się amory to trzeba by jeszcze jakieś tuleje dotaczać aby siedziały ciasno, i że w audi tak jest bo większość producentów nie dorzuca takich tulei
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Są ale z przodu a kolega ma problem z tyłemM@rcus pisze:rozmawiałem z dwoma mechaniorami i powiedzieli zarówno jeden i drugi że w audi są wkłady,
Bzura totalna, albo powiem inaczej to jest lanie wody na młyn <ok>że jak wymienia się amory to trzeba by jeszcze jakieś tuleje dotaczać aby siedziały ciasno, i że w audi tak jest bo większość producentów nie dorzuca takich tulei
-
- Forum Audi 80
Re: [80,b3] - po wymianie amorów tłucze
kolego a czy jak wymieniałes amortyzatory to i daleś nowe łożyska amorów?laki87 pisze:panowie ze 4 tygodnie temu wysiadły mi amortyzatory na tyle, wiec nie czekajac chwili wzialem karte pojechałem kupilem i sa juz włozone(załozyłem MagantiMaranelli), problem zniknał ale na chwile...po 3 tyg znow czuje tłuczenie a najbardziej w tylnym lewym kole co moze byc przyczyna tego?
Ja sie na tych klockach nie znam, podjechałem do mechanika bo czułem ze tłucze zarabiscie, podjechałem zobaczył i mowi amory wiec sie go spytałem czy tylko a on ze tak no to wymieniłem tylko amory a czy te łozyska sa w zestawie czy nie to nie mam pojecia tak samo znajomy mowił mi ze jakies odboje gumowe moga byc do wymiany.. no nie mam pojecia
-
- Forum Audi 80
W amorach z tyłu nie ma żadnych łożysk są tylko poduszki gumowe i gumowy pierścień elastyczny, który jest pomiędzy nadwoziem a sprężyną.laki87 pisze:no to wymieniłem tylko amory a czy te łozyska sa w zestawie czy nie to nie mam pojecia tak samo znajomy mowił mi ze jakies odboje gumowe moga byc do wymiany.. no nie mam pojecia
-
- Forum Audi 80
Elementy te trzymają amora do nadwozia, jeżeli masz na tą chwilę dokręcone amory śrubą od góry do oporu i jest luz, to wymiana ww gum na pewno pomoże, natomiast jeżeli amor nie ma wyczuwalnego luzu, to przyczyny stukania trzeba szukać w innym miejscu lub w samym amorku. Sprawdź sobie w ten sposób: jedną ręką naciskasz nadwozie a drugą trzymasz za wystającą śrubę amorka (lub pomoc drugiej osoby) i powinieneś podczas bujania wyczuć czy ma luz, czy nie.laki87 pisze:pyanie czy jak wymienie:poduszki gumowe i gumowy pierścień elastyczny, który jest pomiędzy nadwoziem a sprężyną problem zginie ?