Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 2.0E [ABK] - SPRZEDAM! OPIS/FOTO str.1

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Fiku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fiku » 22 lis 2008, 12:20

ladna audiolka :) daj wiecej zdjec :)

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 28 lis 2008, 03:05

nowe fotki na 1str tematu.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, 15:24 przez pproniuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 28 lis 2008, 05:09

Ładna OOOO/Pozazdroscic takiego egzemplarza <ok>
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 28 lis 2008, 16:52

ładniutka <ok>

slawek88yo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slawek88yo » 28 lis 2008, 16:58

ślicznotka <ok>

noorbi

Post autor: noorbi » 28 lis 2008, 20:04

Jak na razie ładna seria.
Powodzenia w doprowadzeniu do ideału.

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 28 lis 2008, 20:12

:mrgreen: siemanko, ciesze sie ze kolejny audikowiec ze slupska sie tu pojawil, gdybys potrzebowal jakiegos grata malego brakujacego daj znac bo mam troche tego a od czasu do czasu bywam u rodzicow w ustce <ok>

Awatar użytkownika
maciex
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 AAD+lpg

Post autor: maciex » 13 gru 2008, 20:38

Super maszyna:-)

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 25 gru 2008, 22:59

Dobra, jest troche spokoju więc się rozpiszę:

1. Zdjęcia nowe będą jeszcze w tym tygodniu, coś tam ostatnio zrobiłem.\
2. Czujnik poziomu paliwa do tej maszyny - kto ma/mieć może to na PW :)
3. Sprawa trzecia - nie mam w tej chwili kasy na nówki opony zimowe, więc chciałem znaleźć coś używanego w dobrym stanie. Tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć rozmiaru - 205/60 R15. Inne są, np. kombinacje 195/65, a moich nie ma. Jakie felgi mam to każdy widzi na zdjęciach. Do nich pasuje tylko wymiar 205/60 ?

Awatar użytkownika
GTszymonGT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GTszymonGT » 25 gru 2008, 23:54

Ładna
pozdro

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 25 gru 2008, 23:58

pproniuk pisze:3. Sprawa trzecia - nie mam w tej chwili kasy na nówki opony zimowe, więc chciałem znaleźć coś używanego w dobrym stanie. Tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć rozmiaru - 205/60 R15. Inne są, np. kombinacje 195/65, a moich nie ma. Jakie felgi mam to każdy widzi na zdjęciach. Do nich pasuje tylko wymiar 205/60 ?
Na 100% pasuje 195/50 jako zimówki - sam na takich jeżdżę - dodatkowo na 99% będzie pasował 205/50 bo w B4 są większe błotniki niż w B3 i nie ma ryzyka obcierania

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 29 sty 2009, 00:26

Odkopujemy temacik :)

Oponki to już nie problem, na letnich przejeździłem :P
Z nowych rzeczy, to.....wycieraczki Boscha - super zbierają. Na razie na tyle mnie stać.

Dobra, do rzeczy:

do zrobienia pozostało:

1. nowy filtr kabinowy - pytałem, koło 30zł, także luz (bo strasznie mi wszystko paruje w środku)

2. wymiana rozrządu - i teraz pytanie: jakiej firmy kupić częsci (zależy mi na jakości) i w jakiej kwocie się zamknę mniej więcej?

3. niedługo będą tarcze do wymiany - i teraz też jaka firma. Ferodo?

4. http://moto.allegro.pl/item520808163_au ... aliwa.html
zostały mi 3 dni aukcji. Czy to gówno będzie pasować do mojego? Na oko myśle, że tak, ale nie chce 7 dych wyrzucić w błoto....a czujnik paliwa mnie irytuje strasznie! Wyszło na to, że to ten pływak jest walnięty, stabilizator w desce wymieniłem, wszystko działa poprawnie prócz owego wskaźnika, deska była oglądana (widać, że ktoś coś tam kiedyś mieszał, ale wszystko chodzi ok), przy teście owego pływaka stwierdziliśmy, że chyba ta podziałka tam jest walnięta i dlatego źle pokazuje. Jestem na 99% pewien, że to ten pływaczek, chyba, że produkowali różne wersje, które wyglądały podobnie.

5. Czujnik temperatury cieczy - wg. serwisu to 50zł. Rzecz jasna chodzi mi o czujnik przy silniku a nie przy desce.

6. Sprawa najciekawsza nr1. - VAG pokazuje mi, że mam silnik 1.6 a nie 2.0 <lol> A poza tym nic de facto nie da się sprawdzić i nie wiem o co kaman...

7. Sprawa najciekawsza nr2. - sonda lambda. Nie mogę jej sprawdzić na VAGu, więc nie wiem: Audi troszku za dużo pali niż powinien (wg. danych koło 10l, mnie z ponad 12 weźnie w mieście). Poza tym strasznie, ale to strasznie mi paruje z rury wydechowej. Kolejna sprawa, że czasami przy gwałtownym dodaniu gazu lub przy puszczeniu gazu na większej prędkości czuć minimalne szarpnięcie...

8. Sprawa najciekawsza nr3. - bierze olej. Wymieniałem w listopadzie (początek), do tego momentu wlałem z 3 litry prawie. Nie spodziewam się, że w ogóle da się zrobić tak, żeby nic nie brał, ale jakoś to ograniczyc. Uszczelniacze? - w starej B3 wymiana ich wiele pomogła.

9. Sprawa naj-najciekawsza nr4 - piszczenie z przodu auta. Tu się trochę rozpiszę o objawach - żaden mechanik w Słupsku nie potrafi mi nawet tego zdiagnozować. Piszczenie występuje: na zimnym silniku (czyli albo jak wsiadam do niego po nocy, albo nawet po 2 godzinnym postoju - mowa o obecnych temperaturach, gdzie wóz szybko się schładza); piszczenie "rozpoczyna się" dopiero po przekroczeniu 50km/h - czyli jadę 40 to nie piszczy, przekraczam 50 - już zaczyna. Najbardziej piszczy przy dodawaniu gazu i podwyższaniu prędkości, najmniej przy hamowaniu (ale też przestaje dopiero jak prędkość spadnie poniżej 50 km/h). Piszczenie ustępuje całkowicie w momencie ogrzania się auta (aby znów zaczął musi od nowa się schłodzić). Głośność piszczenia jest różna - przy głośno grającym radiu nie słychać nic, ale jak jest cisza to strasznie drażni. Jak na moje muzyczne ucho piski ewidentnie dochodzą z przodu auta - wydaje mi się nawet, że od strony kierowcy (ale ręki uciąć sobie nie dam).

10. Sprawa naj-najciekawsza nr5 (ostatnia) - problem z odpaleniem. I tu już kompletnie nie wiem, bo: cała zimę mi pięknie palił. No prawie cała, bo m.in raz na tydzien, dwa (tu nie ma reguły, nie wiem od czego to zależy) miał wyraźny problem. Polegało to na tym, że po przekręceniu stacyjki rozrusznik zakręcił, ale silnik nie wszedł na normalne obroty (nie wiem jak to wytłumaczyć) - po prostu niby odpalił, ale jakby za chwile miał zgasnąć (dławił się czy co?). I to się dzieje bardzo sporadycznie, ale mnie martwi. W te największe mrozy koło -20 odpalał mi ślicznie, zero zastrzeżeń. Warto także nadmienić, że to się stało po rozładowaniu się akumulatora - akumulatora nie wymieniłem, tylko zawiozłem do elektryka (który przy okazji robił mi inne rzeczy) i ten go pięknie naładował. Ale to się pojawiło jakoś kilka dni później.

Uznałem, że nie ma sensu zakładać osobnych tematów do każdego z tych problemów, więc piszcie tu, udzielajcie rad - każda pomoc się przyda ;)

Pozdrawiam

PS: w nocy może jakieś nowe fotki wrzucę ;)

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 29 sty 2009, 09:04

Bardzo ładne autko i w odpowiednim kolorze. Alu standard i ładnie gra z nadwoziem... <ok>
Oponki moim zdaniem to najlepiej założyć takie jak Niemiec kazał 195x65x15 (standard) :mrgreen:
Jeśli chodzi o te usterki to tak :
ad1 filtr kabinowy wymień bo to nie dużo roboty a pomaga! :-D
ad2 ja jak robiłem rozrząd to się wyrobiłem w 200 zł a najlepiej to coś niemieckiego brać (ja zawsze jak coś kupuję proszę o oryginał nie zamiennik) <ok>
ad3 jeśli chodzi o tarcze to najlepsze są firmy ATE lub BREMBO gdyż inne lubią się szybko wichrować i później jest problem :!:
ad8 zdecydowanie zacznij od uszczelniaczy gdyż koszt nie jest duży a efekt może być nie mały! :lol:
pozdro <ok>

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 29 sty 2009, 12:53

Właśnie - Brembo, wyleciało mi to z głowy. Plus to tego klocki Ferodo i mam lux układ hamulcowy :mrgreen:

Poproszę o jakiś opinie odnośnie tych naj-najwazniejszych oraz tej aukcji z allegro, bo się kończy i nie wiem czy kupować :-P

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 29 sty 2009, 13:35

1. brembo + ferodo to standart jedz do intercarsu na przemyslowej tam dostaniesz komplet.
2. tam tez dostaniesz czujnik temp cieczy za ok 20-30pln
3. parowanie z wydechu to kwestia zawilgoconego katalizatora - samo odparuje
4. ostatnio filt kabinowy kosztowal cos kolo 15pln - sprawdz czy potrzebujesz z ramka czy bez bo byly 2 typy
5. do remontu silnika wybierz mechanika, ktory zrobi to bez angazowania ciebie w kupno czesci bo to sa juz samochody leciwe i jak oddasz do byle kogo to bedziesz mial problemy z racji tego ze zawsze cos sie ukreci lub peknie ze starosci.
6. jezeli ty nie mozesz sie polaczyc swoim vagiem jedz na serwisowego...jezeli uzywasz viakena miej pewnosc ze dobrze go zainstalowales
7. piszczenie w kolach to kwestia przegubow,lozysk , oslony tarcz, zaciskow lub klockow - sprawdz kazda z tych rzeczy na wszystkich 4 kolach, ewentualnie rolka lub napinacz
8. problem z odpalaniem to kwestia sondy albo przeplywki - ponownie radze wybrac sie na serwisowego vaga
9. niestety co do czujnika ci nie pomoge - najlepiej spisz numer katalogowy i szukaj tanix lub szroty w leborku - jak chcesz w slupsku jak smigasz na kaszuby skrecasz w prawo na sklep outlet gino rossi i tam widzialem rozbita b4 srebrna, moze sie ugadasz i za grosze cos uda ci sie kupic...

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl