Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80B4 ABK]strzela gdy dodam gazu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Alex

[80B4 ABK]strzela gdy dodam gazu

Post autor: Alex » 27 lis 2008, 18:41

no i poraz kolejny prosze was milosnicy audi o pomoc. problemem jest to ze jak dodam mu gazu to strzela niemilosiernie. nie wiem juz co robic. bylem na komputerze. wykazal bledy typu : sonda lambda, przeplywomierz, potencjometr i jakis blad o stukach ale dokladnie nie zrozumialem. prosze was bardzo o pomoc :cry: :cry: :cry:

A my po raz kolejny prosimy nazywaj poprawnie tematy oraz zapoznaj się z regulaminem
Ostatnio zmieniony 27 lis 2008, 20:26 przez Alex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 27 lis 2008, 18:45

Po pierwsze źle nazwałeś temat :!:

Po drugie to odpowiedzi masz w błędach od tego one są, zapewne załatwiłeś przepływomierz strzałami.

Sonda nie koniecznie musi być do wymiany, ale trzeba ją sprawdzić. Błąd sondy mógł wyskoczyć przez przepływomierz.

Stuki pewnie chodzi o czujnik spalania stukowego, ale tym zajmij się później. Podejrzewam również przestawiony aparat zapłonowy, lub bardzo zły stan świec, kabli, kopułki i palca aparatu zapłonowego, co trzeba sprawdzić. Stąd mogło pojawić się spalanie stukowe.

Alex

Post autor: Alex » 27 lis 2008, 21:53

zauwazylem tez po dystansie ok 3 km ze mam rozgrzany do czerwonosci kolektor wydechowy. czy te usterki wymienione wczesniej moga przyczynic sie do rowniez do tego??

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 27 lis 2008, 22:48

Alex pisze:czerwonosci kolektor wydechowy
<ok> <ok> <ok>

Pogratulować, takim samochodem nie powinno się w ogóle jeździć. Sprawdzaj te rzeczy które napisałem, bo niedługo nie będzie nic z silnika.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 28 lis 2008, 16:24

Sonda Lambda i przepływomierz obowiązkowo do sprawdzenia. Zapłon prawdopodobnie źle ustawiony.

Alex

Post autor: Alex » 28 lis 2008, 18:51

KorNoLio mam jeszcze do ciebie prosbe, czy znasz kogos kto mialby na sprzedaz przeplywonierz powietrza???? prosze o odpowiedz, interesuje mnie cena

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 28 lis 2008, 19:16

przyłączam się do tematua i dalej męcze się z silnikiem ADA z tym że jak jest zimny to przy przełączeniu spokojną jazdą z 1 biegu na 2 bieg też strzela i jest do chwili strzału bardzo słaby i nadal nie mam pojęcia czego to jest wina na kompie nic nie wykazuje :-(

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 28 lis 2008, 21:10

Alex pisze:KorNoLio mam jeszcze do ciebie prosbe, czy znasz kogos kto mialby na sprzedaz przeplywonierz powietrza???? prosze o odpowiedz, interesuje mnie cena
Poszło na PW.

Awatar użytkownika
JJ 82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: JJ 82 » 29 lis 2008, 22:27

Zapłon jest opóźniony, z tąd ten czerwony kolektor. Lub może być źle ustawiona instalacja gazowa, mieszanka za uboga. A jak nie działa TPS (czujnik położenia przepustnicy) i sonda lambda to centralka z gazu nie dostaje najważnieszych informacji o pracy silnika i będą się działy cuda. W moim ABK mam przepływomierz od Opla Vectry I 2.0 8v, działa bez zarzutu, jest tańszy i łatwiej go dostać <ok> .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl