Witam a wiec moj problem jest banalny ale nie wiem jak go rozwiązać a więc tydzien temu postanowiłem usunąc LPG z mojego auta i tu zaczeły sie problemy a więc jak wyrzycułem mikser z dolotu to został mi do podłączenie wąż od krokowca i nie mam pojęcia gdzie ma być wpięty kolejnym problemem okazał sie brak ssania,do dodatkowego wtrysku nie dochodzi napiecie gdy jes silnik zimny czujnik temp. niebieski jest sprawny bardzo prosze o pomoc przeszukałem wszystkie posty na tym forum ale nie znalazłem odpowiedzi pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-30, 10:59 ]
Panowie naprawde nikt nie potrafi mi pomóc to ważne gdyż mam auto nisprawne a ptrzebne mi do jazdy do pracy.Bardzo prosze o pomoc
[coupe B3 NG]Ssanie i silnik krokowy
Wąż od krokowca należy podłączyć w gumę między przepływką a przepustnicami. Gazownicy pewnie ją zaślepili a wąż skrócili do miksera. Będziesz musiał go przedłużyć. Otwór powinieneś widzieć stojąc przodem do samochodu.
Wtryskiwaczem rozruchowym steruje główny ECU na podstawie odczytu temperatury z czujnika 2- pinowego (czarnego), w krućcu przy głowicy. Możliwe, że on jest popsuty, albo komp.
Wtryskiwacz uruchomi się dopiero, aż pojawi się sygnał z rozrusznika, tzn. kiedy rozrusznik zacznie obracać wałem korbowym.
Wtryskiwaczem rozruchowym steruje główny ECU na podstawie odczytu temperatury z czujnika 2- pinowego (czarnego), w krućcu przy głowicy. Możliwe, że on jest popsuty, albo komp.
Wtryskiwacz uruchomi się dopiero, aż pojawi się sygnał z rozrusznika, tzn. kiedy rozrusznik zacznie obracać wałem korbowym.
Dzieki za info a odnośnie tego wtrysku do jakiej temp silnika on powinien działąć dziś zrobiłem taka próbe odpaliłem zimny silnik i na krótko podłączyłem ten wtryskiwacz do akumulatora i auto gasło za każdym razem gdy on sie uruchamiał czyli go zalewało ma ktoś jakieś pomysły co jest powodem chyba że coś żle robiłem