Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[coupe B3 NG]Ssanie i silnik krokowy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marasss2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[coupe B3 NG]Ssanie i silnik krokowy

Post autor: marasss2 » 29 lis 2008, 18:13

Witam a wiec moj problem jest banalny ale nie wiem jak go rozwiązać a więc tydzien temu postanowiłem usunąc LPG z mojego auta i tu zaczeły sie problemy a więc jak wyrzycułem mikser z dolotu to został mi do podłączenie wąż od krokowca i nie mam pojęcia gdzie ma być wpięty kolejnym problemem okazał sie brak ssania,do dodatkowego wtrysku nie dochodzi napiecie gdy jes silnik zimny czujnik temp. niebieski jest sprawny bardzo prosze o pomoc przeszukałem wszystkie posty na tym forum ale nie znalazłem odpowiedzi pozdrawiam

[ Dodano: 2008-11-30, 10:59 ]
Panowie naprawde nikt nie potrafi mi pomóc to ważne gdyż mam auto nisprawne a ptrzebne mi do jazdy do pracy.Bardzo prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 30 lis 2008, 16:06

Wąż od krokowca należy podłączyć w gumę między przepływką a przepustnicami. Gazownicy pewnie ją zaślepili a wąż skrócili do miksera. Będziesz musiał go przedłużyć. Otwór powinieneś widzieć stojąc przodem do samochodu.

Wtryskiwaczem rozruchowym steruje główny ECU na podstawie odczytu temperatury z czujnika 2- pinowego (czarnego), w krućcu przy głowicy. Możliwe, że on jest popsuty, albo komp.

Wtryskiwacz uruchomi się dopiero, aż pojawi się sygnał z rozrusznika, tzn. kiedy rozrusznik zacznie obracać wałem korbowym.

Awatar użytkownika
marasss2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marasss2 » 30 lis 2008, 18:09

Dzieki za info a odnośnie tego wtrysku do jakiej temp silnika on powinien działąć dziś zrobiłem taka próbe odpaliłem zimny silnik i na krótko podłączyłem ten wtryskiwacz do akumulatora i auto gasło za każdym razem gdy on sie uruchamiał czyli go zalewało ma ktoś jakieś pomysły co jest powodem chyba że coś żle robiłem

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 30 lis 2008, 18:36

W dziale download na stronie centrum jest książka sam naprawiam, przeczytaj i sie wszystkiego dowiesz.

Awatar użytkownika
marasss2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marasss2 » 30 lis 2008, 21:46

Ok dzięki za info już sie ściąga mam nadzieje żeznajde odpowiedz na moje pytania pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl