[1.9TDI 1Z] Temperatura silnika.
[1.9TDI 1Z] Temperatura silnika.
[80 B 4 1.9 TDI 1Z] rano autko długo kręci kolega podłączył kompa i silnik pokazuje temperaturę 28 stopni i błąd klimatyzacji czy to może być powód długiego kręcenia rano i niegrzejących świec.
Proszę pamiętać o prawidłowym nazywaniu tematów, czyli o stosowaniu TAGów. Pozdrawiam <ok>
Proszę pamiętać o prawidłowym nazywaniu tematów, czyli o stosowaniu TAGów. Pozdrawiam <ok>
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 20:10 przez danj, łącznie zmieniany 5 razy.
[Śmigiel, Avant TDI]
[ja tez mialem problem z moim tdi rano,tylko z pierwszym odpaleniem a pozniej nie bylo problemow,tylko u mnie nie bylo zadnych bledow w komp tylko przestawiony pasek rarzadu na pompiw wtryskowej.Jednak jezeli u ciebie pokazuje tem.28stopni to pewnie nawet siewiece sie nie podrzewaja wogile i tu moze byc problem.
[ Dodano: 2008-11-30, 11:05 ]
[swiece grzeja sie dopiero gdy tem.zewnetrzna spanie ponizej 5 stopni na plusie i dlatego moze nie chce ladnie odpalic
[ Dodano: 2008-11-30, 11:06 ]
[jezeli czujnik oszukuje komp to sie swiece nie zalacza]
[ Dodano: 2008-11-30, 11:05 ]
[swiece grzeja sie dopiero gdy tem.zewnetrzna spanie ponizej 5 stopni na plusie i dlatego moze nie chce ladnie odpalic
[ Dodano: 2008-11-30, 11:06 ]
[jezeli czujnik oszukuje komp to sie swiece nie zalacza]
-
- Forum Audi 80
WYMIEŃ CZUJNIK TEMPERATURY TEN CO PODAJE NA ŚWIECE I NA KOMPUTER
Proszę nie pisać z CAPS LOCKIEM. Na forum jest to uznawane jako krzyk.
Proszę nie pisać z CAPS LOCKIEM. Na forum jest to uznawane jako krzyk.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 12:17 przez TRZMIELU240684, łącznie zmieniany 1 raz.
A statyczny kąt wyprzedzenia wtrysku sprawdzales ?danj pisze:podgrzałem świece wyprowadzając masę z przekaznika świec żarowych podgrzałem je ale silnik i tak długo kręci zanim zapali czy ten czujnik temperatury jest odpowiedzialny za coś jeszcze są tam 4 piny jeden od wskaznika wody drugi świec zostają jeszcze dwa od czego one są
danj pisze:podgrzałem świece wyprowadzając masę z przekaznika świec żarowych podgrzałem je ale silnik i tak długo kręci zanim zapali czy ten czujnik temperatury jest odpowiedzialny za coś jeszcze są tam 4 piny jeden od wskaznika wody drugi świec zostają jeszcze dwa od czego one są
od wskaźnika wody jest szary czujnik, a szary czujnik nie idzie do kompa. Można jeździć gdy jest odłączony.