[2.0 b4 ABT ] Kiepskie grzanie się silnika.
Zawieś termostat na sznurku i zanurz w garnku z wodą na kuchence gzowej. Stopniowo ogrzewaj sprawdzajac temperaturę (najlepiej termometrem laboratoryjnym) Termostat powinien zacząć się uchylać przy 87 stopniach przy 90 juz powinien byc otwarty Termostat oryginalny do ABT ma oznaczenia 056 121 113D zanim trafilem na wlasciwy termostat to dwa byly do smietnika w tym jeden ori z ASO za prawie 100 pln tak wiec....
Dokładnie <ok> .STROKE pisze:Zawieś termostat na sznurku i zanurz w garnku z wodą na kuchence gzowej. Stopniowo ogrzewaj sprawdzajac temperaturę (najlepiej termometrem laboratoryjnym) Termostat powinien zacząć się uchylać przy 87 stopniach przy 90 juz powinien byc otwarty Termostat oryginalny do ABT ma oznaczenia 056 121 113D zanim trafilem na wlasciwy termostat to dwa byly do smietnika w tym jeden ori z ASO za prawie 100 pln tak wiec....
Jak termostat okaże się sprawny to zamontuj z powrotem, zagrzej silnik i sprawdź tym samym termometrem temperarurę płynu chłodzącego.
-
- Forum Audi 80
Nowy termostat nie znaczy dobry termostat ! Miałem problem z termostatem nie otworzył mi się podczas jazdy, więc wymieniłem na nowy za 20zł (włoski) założyłem, jeździłem jakies 2-3 tyg. po czym się znów zaciął i nie puścił obiegu. Wymontowałem i wsadziłem poo raz drugi stary i jest gites <ok> jak narazie oczywiście. A termostat polecam TYLKO Wahlera ! To jest porządna firma a nie jakiś badziew <ok> pozdro
W Inter Cars jak wbijesz numer części to są od 25zł do 45zł <ok> .http://sklep.intercars.com.pl/