Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Subwoofer - pod siedzeniem?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
przemo89_2006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Subwoofer - pod siedzeniem?

Post autor: przemo89_2006 » 30 lis 2008, 00:11

witam, tak jak w temacie jak to moze grac, daje to chociaz troche basu, nie chce tam nie wiadomo jakiego uderzenia bo takto bym wsadzil porzadna skrzynie w bagaznik, ale o to chodzi ze bagaznik caly czas uzytkuje i potrzeba mi cos malego zeby gdzies schowac i zeby troche tam mruczalo sobie. czekam na opinie, moze ktos juz mial doczynienia z tym gownem.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 11:44 przez przemo89_2006, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajgi » 30 lis 2008, 00:58

jak chcesz żeby dobrze mruczało to zestaw porządnych głośników :) osobiście nie kupiłbym takiej tuby pod siedzenie :-? a jak już to jakiejś porządnej firmy <ok> lepiej troche kaski dolożyć <ok>

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 30 lis 2008, 07:58

Nawet nie myśl o tym "subwoofer'rze"...To nawet nie gra jak głośnik średnio tonowy a co mówić o basie.....Chcesz basu :?: , musisz zainwestować w porządny sprzęt grający a nie to co we linku podałeś :mrgreen:

przemo89_2006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemo89_2006 » 30 lis 2008, 14:28

KLAKSON pisze:Nawet nie myśl o tym "subwoofer'rze"...To nawet nie gra jak głośnik średnio tonowy a co mówić o basie.....Chcesz basu :?: , musisz zainwestować w porządny sprzęt grający a nie to co we linku podałeś :mrgreen:
tak myslalem, chyba jednak trzebabedzie zainwestowac w jakis subek aktywny do bagaznika....

Awatar użytkownika
fajgi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fajgi » 30 lis 2008, 20:07

aktywny...hm....moim zdanie dużo lepiej gra tuba pasywna z dobrym wzmacniaczem....miałem już kilka w innych samochodach i powiem że nawet nie było porooownania do tuby aktywne jezeli chodzi o glębie basu :) więc polecam pasywną + wzmak :)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 30 lis 2008, 21:09

Jeśli się zastanawiasz nad czymś takim to najpierw się zastanów gdzie to wsadzisz bo pod siedzeniami w Audi raczej tego nie zmieścisz; Zastanów się nad czymś firmowym - Pioneer i Blaupunkt robią takie gadżety; i wreszcie pomyśl i przelicz czy nie lepiej zainwestować w jakiś porządny zestaw przedni który da lepszy efekt!?

Co do tuby - Panowie... Dajcie spokój! Tuba to wymysł na wiejskie dyskoteki - dużo hałasu a mało jakości... Jak coś to skrzynię. Z tym aktywnym to kolega się chyba pomylił - skrzynia pasywna + wzmacniacz do niej i będzie super <ok>

Awatar użytkownika
piku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: piku » 30 lis 2008, 21:24

Dokładnie tak jak napisał Oofol, lepiej bedzie jak zainwestujesz w system 2 way niż pchać sie w takie plastikowe Koreańskie wynalazki... ale musisz jeszcze raz tyle dołożyc i wtedy można już cos wmiare przyzwoitego kupic.
fajgi pisze: aktywny...hm....moim zdanie dużo lepiej gra tuba pasywna z dobrym wzmacniaczem....miałem już kilka w innych samochodach i powiem że nawet nie było porooownania do tuby aktywne jezeli chodzi o glębie basu :) więc polecam pasywną + wzmak :)
Wiem wiem znowu się Piku czepia, ale proszę mi powiedzieć czym się rózni aktywny subwoofer od pasywnego, skąd stwierdzenie że pasywny lepszy... :mrgreen:

przemo89_2006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemo89_2006 » 30 lis 2008, 22:22

wiem wiem, w momim poprzed nim aucie golfie 2 mialem skrzynie aktywna z glosnikiem 38cm i tak wymiatal ze az wlosy mi lataly jak dlaem na maxa, ale bagaznika mialem zero... wszyscy sie ogldali jak przejechalem przez miasto. ale teraz juz o to mi nie chodzi, tylko i wylacznie o niski delikatny basik...

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 30 lis 2008, 22:38

Wiem wiem znowu się Piku czepia, ale proszę mi powiedzieć czym się rózni aktywny subwoofer od pasywnego, skąd stwierdzenie że pasywny lepszy... :mrgreen:
Woofer aktywny to skrzynia z fabrycznie zainstalowanym wzmacniaczem za zwyczaj dopasowanym do mocy głośnika lecz nie można oczekiwać że będzie to grało super - takie rozwiązania najczęściej można spotkać w Home Audio bądź w sprzęcie estradowym - w tych wypadkach jednak jest to czasem dobre rozwiązanie.

Woofer pasywny to skrzynia Closed, BR, PandPass bez własnego, wbudowanego zasilania, która wymaga przedwzmacniacza - popularnie nazywanego wzmacniaczem/piecem/itd...

przemo89_2006 - wieżę że ludzie się oglądali ale to nie jest wyznacznikiem jakości. U mnie skrzynia gra na prawdę nieźle i na pewno by ci się podobało ale na zewnątrz basu słychać mało. Ja nie lubię nagłaśniać okolicy. Wszystko zależy od jakości klocków i konstrukcji BOXa

przemo89_2006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemo89_2006 » 01 gru 2008, 10:10

Oofol pisze:przemo89_2006 - wieżę że ludzie się oglądali ale to nie jest wyznacznikiem jakości. U mnie skrzynia gra na prawdę nieźle i na pewno by ci się podobało ale na zewnątrz basu słychać mało. Ja nie lubię nagłaśniać okolicy. Wszystko zależy od jakości klocków i konstrukcji BOXa
no jakosć taka super to nie byla, bo i nie te pieniadze... za jakosc trzeba slono zaplacic.

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 01 gru 2008, 10:48

Nie kupuj Suba aktywnego. Gorszego shitu nie ma ;-) . Dobry głośniczek w zabudowie oraz solidny wzmak i będziesz miał granie jak się patrzy. <ok>

Awatar użytkownika
Stick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Stick » 01 gru 2008, 10:58

Ja mam w bagażniku tuba pass + wzmak i powiem szczerze, że z perspektywy czasu wolał bym porządnie rozbudować przód audio. Na dalszą metę to łup łup łup jest męczące (wiem, można sobie przyciszyć).
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 11:41 przez Stick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 01 gru 2008, 16:56

Stick pisze:Ten niby sub z tej aukcji allegro to się nadaje ale chyba do masowania hemoroidów a nie do odtwarzania basu :)

Ja mam w bagażniku tuba pass + wzmak i powiem szczerze, że z perspektywy czasu wolał bym porządnie rozbudować przód audio. Na dalszą metę to łup łup łup jest męczące (wiem, można sobie przyciszyć).
Każdy się uczy i Ty na szczęście też zauważyłeś że sub bez dobrego przodu jest mało wart :-)

Awatar użytkownika
beneq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beneq » 16 gru 2008, 22:38

Tez poszukuje podobnego rozwiazania, nie chce zadnego rezania - ori glosniki w zupelnosci by mi wystarczyly... ale przydalo by sie jeszcze troche basu. Co proponujecie jakas skrzynie basawa czy wieksze/lepsze glosniki w ori miejsce? A i z tylu w drzwiach jakie max glosniki by mi weszly do tej skrzyni?

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 17 gru 2008, 21:43

beneq pisze:Tez poszukuje podobnego rozwiazania, nie chce zadnego rezania - ori glosniki w zupelnosci by mi wystarczyly... ale przydalo by sie jeszcze troche basu. Co proponujecie jakas skrzynie basawa czy wieksze/lepsze glosniki w ori miejsce? A i z tylu w drzwiach jakie max glosniki by mi weszly do tej skrzyni?
Ori głośniki mają rozmiar 10 cm i 13 cm więc basu z nich nie będzie. Pozostaje ci tylko jakaś skrzynia do bagażnika jak chcesz bass lub możesz zakupic taszki i w taszki wchodzą głośniki 16,5 cm wiec bas bedziesz miał napewno

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl