Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0E ABK] Czujnik poziomu paliwa

Awatar użytkownika
bercikkl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bercikkl » 03 gru 2008, 22:28

Witam. Mam podobny problem co koledzy. Stabilizator napięcia wymieniony, czujnik paliwa sprawdzony. Wskazania temperatury i poziomu paliwa działają ale z dużym opóźnieniem, a do tego wskazówki od tych wskaźników nie pracują płynnie tzn podnoszą się i opadają skokowo tak jakby się przycinały. A wskazania nie są takie całkiem idealne, szczególnie paliwa (raz jest OK a za chwilę wskazanie za niskie). Także po wyłączeniu zapłonu powrót wskazówek jest skokowy. Przy wyjętych zegarach i ręcznym sprawdzeniu ich ruch jest płynny.
Największą zagadką jest dla mnie ten skokowy bardzo powolny ruch wskazówek, nawet po wyłączeniu zapłonu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
silnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: silnik » 05 gru 2008, 19:10

Ja sprawdzałem czujnik w baku i są powycierane ścieżki i jest luz na pływaku dlatego postanowiłem kupic "nowy". Zobaczymy czy cos pomoze.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 05 gru 2008, 23:04

pproniuk pisze:ktoś w innym temacie zapytał, czy czujnik cieczy chłodzącej jest sprawny. Jaki to ma związek ze wskaźnikiem ilości paliwa?
Jakbyś miał problemy z wskaźnikiem poziomu paliwa i temp płynu chłodzącego to winny może być stabilizator napięcia. A jak tylko paliwo źle wskazuje to wina leży gdzie indziej.

A z tym powolnym podnoszeniem się wskaxnika od poziomu paliwa to w audi to norma. U mnie wskaźniki pokazują ok i jakbym miał pełny bak (nigdy nie miałem) to w tym tempie jak to działa u mnie to pełny bak pokazywało by pewni po ok 4-5minutach.

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 08 gru 2008, 00:15

Stabilizator wymieniłem. A czujnik cieczy mam i tak walnięty, bo ważyłem sobie auto. Dlatego pytam czy ma to jakiś związek. Szukam szukam i nie mogę nigdzie znaleźć pływaka do mojego wozu - może ktoś mógłby pomóc? [B4, ABK, 2.0E 115KM 1993]

bendzi40
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bendzi40 » 08 kwie 2009, 12:47

a jak nie pokazuje stanu paliwa,wskazówka nie dryga

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 22 wrz 2011, 14:21

zeby nie spamowac mam pytanie czy to normalne zeby wskazowka przy ruszaniu i chamowaniu oraz na zakretach latala gora dol dodam ze nie mam takiego problemu ze wskazowka temperatury

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl