Witam. Mam podobny problem co koledzy. Stabilizator napięcia wymieniony, czujnik paliwa sprawdzony. Wskazania temperatury i poziomu paliwa działają ale z dużym opóźnieniem, a do tego wskazówki od tych wskaźników nie pracują płynnie tzn podnoszą się i opadają skokowo tak jakby się przycinały. A wskazania nie są takie całkiem idealne, szczególnie paliwa (raz jest OK a za chwilę wskazanie za niskie). Także po wyłączeniu zapłonu powrót wskazówek jest skokowy. Przy wyjętych zegarach i ręcznym sprawdzeniu ich ruch jest płynny.
Największą zagadką jest dla mnie ten skokowy bardzo powolny ruch wskazówek, nawet po wyłączeniu zapłonu.
Pozdrawiam
[80 B4 2.0E ABK] Czujnik poziomu paliwa
Jakbyś miał problemy z wskaźnikiem poziomu paliwa i temp płynu chłodzącego to winny może być stabilizator napięcia. A jak tylko paliwo źle wskazuje to wina leży gdzie indziej.pproniuk pisze:ktoś w innym temacie zapytał, czy czujnik cieczy chłodzącej jest sprawny. Jaki to ma związek ze wskaźnikiem ilości paliwa?
A z tym powolnym podnoszeniem się wskaxnika od poziomu paliwa to w audi to norma. U mnie wskaźniki pokazują ok i jakbym miał pełny bak (nigdy nie miałem) to w tym tempie jak to działa u mnie to pełny bak pokazywało by pewni po ok 4-5minutach.