Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[coupe 2.3 7A] Modyfikacje - jak poprawić osiagi ?

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 03 gru 2008, 08:20

stronka znana i niezła, zrzuciłem sobie na dysk, w razie jakby zniknęła ;)
Będę miał przepustnicę zrobioną wg ichnego :) Od czegoś trzeba zacząć :)

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 03 gru 2008, 19:46

Leo pisze:stronka znana i niezła, zrzuciłem sobie na dysk, w razie jakby zniknęła ;)
Będę miał przepustnicę zrobioną wg ichnego :) Od czegoś trzeba zacząć :)
No ja sobie też wypolerowałem, nie tak hardcore'owo jak on, ale wyrównałem nierówności, czy jest różnica nie wiem, w samopoczuciu na pewno :lol:

janek1coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: janek1coupe » 07 gru 2008, 20:23

ja pakuję tylko dobre części jednak te tłumiki odpadają(ok.2000zł to zbyt drogo).Poczekam aż może coś się trafi używanego lub cuś.
jmm pisze:To, że coś możesz kupić za grosze nie znaczy, że utrzymanie tego będzie też kosztowało grosze. Wartość auta spada, ale serwisu i części nie. Zmień trochę podejście :)

PS Trzeba było kupić Audi V8, to już w ogóle tanie jak barszcz <ok>
Jak zawsze masz rację.Tu dopiero są koszty:)
Ja już przestaję narzekać na autko i zacznę znowu narzekać na marne zarobki he he :mrgreen:

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 24 gru 2008, 16:24

dzięki WILLIemu do coupety dotarł końcowy tłumiczek, pod 2 tygodniach ale jest :mrgreen:
Jeśli komuś przyjdzie na myśl dawać końcowy sportowy=przelotowy bo nie da 9stów na nowy to niech sobie wybije ten pomysł z głowy :-P bo nie warto psuc sobie nerwy przez szarpania i inne dziwne zachowania auta podczas jazdy, a o stracie mocy juz nie wspomne.
jak zrzuce foty to sobie porównacie na czym sie jeździ :lol: najpierw był przeżarty chodził głośno, brzeczał moc jaka była taka była, potem poobcinałem pokrycie co tak szpeciło wsjo :-> no i strata na mocy, strzały przy schodzeniu z obrotów :-> brak elastycznosci tylko szarpanie przy dodawaniu gazu. A teraz z nówką malina ciszej duuuuzo ciszej obroty elegancko sie krecą no i moc jest nieporównywalnie wieksza jak przy zakupie autka <ok>
tyle informacji pod choinke odemnie <mikolaj> wesołych :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl