Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[coupe&sedan] Lampy US/JAPAN czerwone migacze - STR. 4

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 gru 2008, 23:56

YY to za co mi dowód zabrali <rotfl2>. Przecież czerwone kierunki są niedopuszczalne, więc nie wiem skąd takie teorie wziąłeś.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 04 gru 2008, 10:28

*Robi* przepisy ruchu drogowego w łapkę 4h na przeczytanie i będziesz wiedział po co tak kombinują :)

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 04 gru 2008, 10:28

AUDI_A6 pisze:YY to za co mi dowód zabrali <rotfl2>. Przecież czerwone kierunki są niedopuszczalne, więc nie wiem skąd takie teorie wziąłeś.
Dowód ci zabrali za nieznanie prawa.
Raz miałem akcje ze młody sie doczepił do kierunków ze takie byc nie mogą.
Ale kiedys gdzies w gazecie moto... znalazłem temat czerwonych kierunków gdzie był wypisany art z kodeksu drogowego i ta gazete ze soba woziłem.
Raz wtedy musiałem ją użyc aby potwierdzic art z KD ktory sie zgadzał u Panów i przyznali racje.
Problem mianowicie powstał z hakiem.W ori kierunkach Us masz odblask i w nim obrysówke czerwoną .Jesli auto ma hak nie moze miec takiej obrysówki bo jest to zakonczenie auta.Wiec trzeba było zrzucic hak :-)
Gazeta z tym artykułem pojechała razem z autem do nowego wlasciciela i teraz szukałem kilka razy tego art ale nie potrafie znalesc :-(

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 04 gru 2008, 10:35

Pierwszy raz takie rzeczy słyszę, aż nie chce się wierzyć.

Awatar użytkownika
xxtomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xxtomek » 04 gru 2008, 21:52

ludzie! jak nie chcecie to nie przerabiajcie i nie kombinujcie, czy ktos tam komus cos narzuca?? Lukasz i ja napisaliśmy przepis/propozycje,
tez nie slyszalem o migaczach czerwonych dozwolonych, pytanie jedno - dlaczego producenci aut nawet jak klosze sa czerwone pakują tam pomaranczowe żarówki?? lub lampy mają migacze pomarańczowe ew białe z żarowką pomarańczowa, jesli by mozna bylo czerwone to po co te pomaranczowe migacze w fabrycznych autach na europe?,
a ze jestem Tomasz nie dowiarek to nie uwiężę dopóki nie zobaczę tego przepisu <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 05 gru 2008, 08:49 przez xxtomek, łącznie zmieniany 1 raz.

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 05 gru 2008, 00:35

xxtomek pisze: nieuwieze dopoki nie zobacze tego przepisu <mikolaj>
Tomciu nie dowiarku ;-) nadmienie tylko tyle ze jest przepis ale nie moge go znalesc w necie.Dokładnie to nie moge znalesc tego art 39. I tylko w wolnej chwili podskocze do bibloteki zeby odczytac to na papierze.Wiem w czym to jest jaki rozdzial i jakie paragraf :-)
A was przetrzymam w niepewnosci czy jest to prawda :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 05 gru 2008, 07:56

*RoBi* pisze:
xxtomek pisze: nieuwieze dopoki nie zobacze tego przepisu <mikolaj>
Tomciu nie dowiarku ;-) nadmienie tylko tyle ze jest przepis ale nie moge go znalesc w necie.Dokładnie to nie moge znalesc tego art 39. I tylko w wolnej chwili podskocze do bibloteki zeby odczytac to na papierze.Wiem w czym to jest jaki rozdzial i jakie paragraf :-)
A was przetrzymam w niepewnosci czy jest to prawda :mrgreen:

A przetrzymywaj ile chcesz tylko nie zdziw sie kiedyś jak sie stanie coś naprawdę nieszczęśliwego a Ty będziesz posiadał takowe lampy i biegli Ci udowodnią że przyczyniły sie do tragedii. Zobaczymy jaki wtedy będziesz pewny.
Jak w miarę znam przepisy to jakoś nie mogę pokumać owego tajemniczego art. 39. Nie wiem może gazeta dorwała się do jakiegoś projektu nie mam zielonego pojęcia.
Gazety to się w latach osiemdziesiątych używało w wychodku. :lol:
To co piszesz jes niezgodne z przepisami i ścigane. A jak chcesz trochę poznać przepisy co wolno a czego nie, mieć w samochodzie to proponuje lekturę Dziennika Ustaw Nr 227 Poz. 2250 załącznik nr 1 . Masz w nim wszystko wyszczególnione co może a co nie. A póki co dziennik ten jest obowiązujący a pisze w nim wyraźnie kierunkowskazy barwy żółtej samochodowej a światła STOP czerwone. Amen.

Awatar użytkownika
xxtomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xxtomek » 05 gru 2008, 08:48

o znalazlem cosik takiego aby sie zapoznac wg danych ktore podal Kokolino

http://infor.pl/skany/spis.php?rodzaj=d ... 0&str=0008

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 05 gru 2008, 12:12

Kowencja Wiedenska o ruchu dorogowym:
Rozd IV ust 61 b)c)
"b)zezwalając na używanie barwy czerwonej dla tych świateł kierunkowskazów wymienionych w ustępie 39 niniejszego załącznika, które są umieszczone z tyłu pojazdu samochodowego;
c)zezwalając na używanie barwy czerwonej dla tych świateł wymienionych w ostatnim zdaniu ustępu 42 niniejszego załącznika, które są umieszczone z tyłu pojazdu samochodowego;""
Ustep 39
"
39. Każdy pojazd samochodowy, z wyjątkiem tych, którymi kierujący mogą za pomocą ręki dawać sygnały o zmianie kierunku ruchu, widoczne ze wszystkich stron dla innych użytkowników drogi, powinien być wyposażony w stałe kierunkowskazy ze światłem migającym barwy żółtej samochodowej, umieszczone parami na pojeździe oraz widoczne w dzień i w nocy dla użytkowników drogi zainteresowanych ruchem pojazdu.
Częstotliwość migania tych świateł powinna wynosić 90 błysków na minutę z tolerancją +-30.""
Pod ta ustawa nie widze zadnej nowelizacji.Jak bede miał czas to poszukam czy następowały zmiany do dnia dzisjeszego.
Kodeks ruchu drogowego jak i wiele innych kodeksów są często sprzeczne z Konwencja Wiedeńską a zmiany sa robione bez nowelizacji.
Taka zmiana ma sie pokrywać z K.. Wiedeńską .
Czyli jest mowa o pomaranczowych ale i tez dopuszcza swiatło czerwone.
Jak macie czas to poszukajcie nowelizacji do Konwencji Wiedenskiej o ruchu drogowym sporządzonej 8 listopada 1968r.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 06 gru 2008, 11:45

Proponuję montowanie niebieskich - w końcu przepisy o nich nic nie mówią :D
*Robi* tylko pomarańcz nic więcej. Policja trzepie nawet za białe żarówki w białych kierunkach

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 07 gru 2008, 00:46

GreenGreen pisze:Proponuję montowanie niebieskich - w końcu przepisy o nich nic nie mówią :D
*Robi* tylko pomarańcz nic więcej. Policja trzepie nawet za białe żarówki w białych kierunkach
Ja do niczego nie namawiam.
Przelatałem 3 latka z czerwonymi po europie i nigdy nie miałem problemów.Teraz do kupy też szukam cos z Us :-)
Jak ktos ma Us i ma dylemat czy zkładac czy nie to ja z miła chęcia przyjme $$ :mrgreen:

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 10 gru 2008, 18:34

*RoBi* pisze:Jak ktos ma Us i ma dylemat czy zkładac czy nie to ja z miła chęcia przyjme $$
Hehe a to dobre :lol: trzeba troszkęę sie ich naszukać więc jak już ktoś się wyczeka i takie dorwie to żadne $$ nie pomogą ;-) Była ostatnio ładna parka na ebay.de ale i cena ładna :-| http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0285411836

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 10 gru 2008, 23:05

hołard pisze:
*RoBi* pisze:Jak ktos ma Us i ma dylemat czy zkładac czy nie to ja z miła chęcia przyjme $$
Hehe a to dobre :lol: trzeba troszkęę sie ich naszukać więc jak już ktoś się wyczeka i takie dorwie to żadne $$ nie pomogą ;-) Była ostatnio ładna parka na ebay.de ale i cena ładna :-| http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0285411836
Super bo wkoncu widze ze maja obrys z boku lampy tak jak miałem w sedanie.
kto musi czekac ten musi, info do kuzynki i zaraz cos tam wysznupie razem z blenda za pare zlociszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
rajdowiec86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rajdowiec86 » 10 gru 2008, 23:47

hołard pisze:Hehe a to dobre trzeba troszkęę sie ich naszukać więc jak już ktoś się wyczeka i takie dorwie to żadne $$ nie pomogą
A ja poszukuje do Audi B3 i od 2 misiecy i nici.Ale się nie poddaje i dalej poszukuje <ok>
hołard bardzo fajnie wygląda coupeta z USA'mi no i dobry patent z kierunkami :-D

*RoBi*

Post autor: *RoBi* » 11 gru 2008, 20:36

rajdowiec86 pisze:
hołard pisze:Hehe a to dobre trzeba troszkęę sie ich naszukać więc jak już ktoś się wyczeka i takie dorwie to żadne $$ nie pomogą
A ja poszukuje do Audi B3 i od 2 misiecy i nici.Ale się nie poddaje i dalej poszukuje <ok>
hołard bardzo fajnie wygląda coupeta z USA'mi no i dobry patent z kierunkami :-D
Mam jedna srodkową ,lezy od dwóch lat na stychumusze zobaczyc ktora srtona tylko.
Widze ze kamienna góra ,jak masz problem z autkiem to zapraszam do Car Serwis

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl