[1.9TD AAZ] Wykończona turbosprężarka.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
sprawdź jeszcze czy nie cieknie ci z kolektora ssącego.u mnie była tam walnięta uszczelka (z mojej winy) i ciekł olej po przewodach na łape silnika.wymieniłem uszczelke i jest ok.co do gwizdania turbiny to u mnie gwizda już od ponad 3 lat i nic się nie dzieje a śmiga tak jak powinna :mrgreen: czy to gwizdanie nie jest piękne <ok>
... Kolego czy chodzi Ci o to :?:samsonb4 pisze:przewód gumowy do filtra lekko "spocony", lekki luz poprzeczny, minimalnie wyczuwalny luz wzdłużny ten drugi przewód twardnieje przy dodaniu gazu. A olej leje się z takiego "grzybka" od przodu turbiny do którego wchodzi to cięgno.Da się to jakoś uszczelnić?
Jeżeli tak to u mnie też tym trochę sączyło, po prostu wykręciłem to i skręciłem ponownie i to pomogło :mrgreen:
... Jeżeli to nie jest to to sprecyzuj bardziej o co kaman
nie to nie jest to, to o czym ja mówię jest od spodu turbiny. Jeśli się nie mylę to do tego elementu wchodzi sztanga od regulacji ciśnienia. Jutro zawitam na garaż i jakieś foty porobię jeśli nie wiecie o co chodzi
PS. Oto foto wzięte z neta, nie wiem skąd tam się bierze olej, ale wyraźnie jest ten element cały w oleju...
PS. Oto foto wzięte z neta, nie wiem skąd tam się bierze olej, ale wyraźnie jest ten element cały w oleju...
witam, pojawiły się nowe okoliczności rozebrałem wszystko i olej cieknie tu, tak że ulany cały bok silnika i na poduszce jest dosłownie kałuża
(powiększcie foto wtedy widać normalnie
a do tego coś było zapchane, niestety nie wiem jak to się nazywa ale mam foto, sądzę że jest to coś od egr-a, po wyczyszczeniu tego zapchanego miejsca auto zaczęło lepiej wkręcać się na obroty i jest bardziej elastyczne
Teraz moje pytanie. Czy jest możliwość zaślepienia tego miejsca gdzie mi cieknie? wkurza mnie to bardzo bo cały silnik ulany
(powiększcie foto wtedy widać normalnie
a do tego coś było zapchane, niestety nie wiem jak to się nazywa ale mam foto, sądzę że jest to coś od egr-a, po wyczyszczeniu tego zapchanego miejsca auto zaczęło lepiej wkręcać się na obroty i jest bardziej elastyczne
Teraz moje pytanie. Czy jest możliwość zaślepienia tego miejsca gdzie mi cieknie? wkurza mnie to bardzo bo cały silnik ulany