[b4 abk]dziwnie rusza
[b4 abk]dziwnie rusza
Witam panowie po uporaniu się z innymi bolączkami mojej niunki!!Zauważyłem że nie równo łapie tzn. przy energicznym ruszeniu robi "przodem na boki" malo tego prawe kolo w porównaniu do lewego odstaje poza próg ok 2-3 cm /nie miałem do czego zmierzyć wiec z metrem obliczyłem/Jak puszczam fure na luz to słysze wyraźnie jak prawe kolo hałasuje!! i tym jestem w szoku bo już 4 raz dokręcam śróby na prawym przegobie wew i cały czas się odkręcają!nie wiem co mam robic bo naprawy naprawde dużo koszują!może miał ktos podobny problem i zna rozwiązanie?
skręciłem na silikonie i lekko zakrzywiłem i teraz km pokażą czy coś to da!Natomiast z tym kołem i hałasem nie robiłem póki co nic wiadomo pojadę do mechanika to mi zaoferuje wachlarz wymian!Zauważyłem ze przy gwałtowniejszym ruszeniu, mieli kołem w miejscu i wyraźnie ciągnie w prawo.I coś wyraźnie tłucze się jest to nawet słyszalne na luzie po dodaniu gazu wiec pewnie któraś poduszka tak mi się wydaje i nie wiem jak zdiagnozować ten problem z góry dziękuję za podpowiedzi co i jak:)
te same objawy beda jesli odkreca sie amortyzator (wkład jak niektorzy mowia) od kolumny mcpersona. zobacz czy masz jakies pykanie przy skrecie kierwonica.Witam. Wszystkie znaki na niebie i podany opis przypadlosci wskazuja na wybite tuleje wahacza. Do sprawdzenia stan tych tuleji oraz sprawdzenie sforzni wahaczy.
Trzeba samochod dokladnie na podnosniku obejzec, ew udac sie na trzepaki i koniecznie sprawdzic zbieznosc.