[1.9TDI 1Z] Problem w odpalaniem... ale nie rano.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[1.9TDI 1Z] Problem w odpalaniem... ale nie rano.
mam taki dziwny problem ze swoją 80tką... jak jest zimno.. rano grzeje świece i pali od pierwszego strzała i można powiedzieć, że idealne... do pracy mam jakieś 2km, przyjeżdzam spokojnie, bez katowania, nawet 2000 obrotów staram się nie przekraczać. auto stoi na parkingu 8 godzin, wsiadam do auta o 15:00, podgrzewam świece i to nawet dwukrotnie i zaczynają się schody ;/ nawet 10 sekund musze kręcić zanim odpali... dziwne ale mi to wygląda raczej na to, że paliwo nie dochodzi? akumulator ok - prawie nowy. miał ktoś kiedyś coś takiego? da podpowiedzi, moja b4 jest z 93 ze starym kompem. Proszę o pomoc :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 19:28 przez bandzi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Też może być, ale po 8h postoju raczej paliwo wychładza się (i zaostrza) do stopnia takiego samego jak po nocy, tym bardziej że przez te 2km które jedzie kolega do pracy to ten silnik się nawet nie zagrzeje. A zazwyczaj padająca sekcja wysokiego ciśnienia objawia się spadkiem sprawności na rozgrzanym paliwie (rzadkim).mrozoo pisze:Solskier a nie jest to przypadkiem padajaca sekcja wysokiego cisnienia w pompie?